Támogatott tartalom

2019.12.20. 11:29

Nemzetközi Oltási Központ a Pelican kórházban

Tegyen egészsége megőrzése érdekében! Keresse fel az Egészségügyi Minisztérium által támogatott Nemzetközi Oltási Központunkat!

Ahhoz, hogy az ünnepi időszak, a téli vakáció és az új év egészségben teljen, ajánljuk mindazoknak, akik gyakran járnak külföldre, de azoknak is, akik jobbára itthon tartózkodnak, legyen az gyermek vagy felnőtt, hogy forduljanak bizalommal a PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ keretében működő Nemzetközi Oltási Központhoz (C. Coposu utca 2. szám, 13-as orvosi rendelő).

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság közlése szerint regisztrálták az első influenzás megbetegedést (AH3N2 influenzavírus), egy 24 éves fiatalembernél diagnosztizálták, aki külföldi útjáról tért haza. Szerencsére a váradi fiatal meggyógyult, és folytathatja mindennapi tevékenységeit.

Nemzetközi oltások

Akik gyakran utaznak, a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ keretében működő Nemzetközi Oltási Központnál (C. Coposu utca 2. szám, 13-as orvosi rendelő), az első, erre felhatalmazott intézménynél igénybe vehetik teljes körű orvosi szolgáltatásunkat, amely személyre szabott kivizsgálást, oltást és tanácsadást tartalmaz, annak függvényében, hogy a páciens milyen vidékeket látogat, milyen betegségeket kaphat ott el.

Az oltás azt a célt szolgálja, hogy megelőzzék a súlyosabb, gyógyíthatatlan betegségeket. A külföldi országokba látogatók sokszor ki vannak téve a fertőző gócoknak, ha közszállítási eszközöket vesznek igénybe vagy olyan szabadidős tevékenységeket űznek, amelyek során fennáll a megfertőződési lehetőség, és az adott országnak nem éppen megfelelő az orvosi ellátása, ezért ajánlatos megelőző intézkedéseket tenni. Ajánlatos utazás előtt 4–6 héttel elvégeztetni egy szakorvosi kivizsgálást, hogy az utazni kívánó idejében megkaphassa a szükséges oltásokat (pl. a sárgaláz elleni vakcinát minimum tíz nappal az utazás előtt kell beadni).

Az oltásokat Budea Adina tapasztalt epidemiológus szakorvos végzi, a vakcinák minősége pedig nemzetközileg elismert.

A Nemzetközi Oltási Központnál nyújtott szolgáltatások:

- tanácsadás és támogatás a távoli országokban megszerezhető betegségek megelőzésére

- megfelelő oltás előtti tanácsadás

- oltás utáni felügyelet

- nemzetközi érvényű oltási papírok kiállítása

- a malária megelőzése

- a személyes higiéniára és az egészség megőrzésére vonatkozó tanácsadás

- a turista egészségi állapotára és járványokra való hajlamára kiterjedő felmérés

- megelőző vakcina a következő betegségekre: A és B típusú hepatitisz, rózsahimlő, mumpsz, bárányhimlő, torokgyík, tetanusz, szamárköhögés, veszettség, influenza, gyermekbénulás, nátha, sárgaláz, tífusz, agyhártyagyulladás, vírusos tüdőgyulladás, maláriamegelőzési útmutatások.

A beoltás előnyei:

- az oltások hosszú időn keresztül megvédik a szervezetet a súlyos betegségektől, az ezzel járó szenvedéstől, esetleg bénulástól, egyéni díjszabásban

- a beoltott személy hosszú védettséget kap

- az oltásokkal járó költségek messze kevesebbek, mint a már kialakult betegségekkel járó kiadások

- egyik vakcina sem mentes a mellékhatásoktól, de ez eltörpül az általuk megelőzött betegségekhez képest

Választható vakcinák, gyerekeknek is

A nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ keretében működő Epidemiológiai Szakrendelőben, ahol a Nemzetközi Oltási Központ is működik, gyermekeknek is adandó oltásokkal is várjuk a pácienseket, olyan választható oltásokkal, amelyek nem szerepelnek az Egészségügyi Minisztérium megelőzési rendszerében, de olyanokkal is, amelyek benne vannak.

Miért van szüksége a gyereknek oltásra?

Dr. Adina Budea epidemiológus szakorvos: „Fontos, hogy minden olyan tényezőt figyelembe vegyenek a szülők, amelyek befolyásolhatják gyermekük egészségét, amikor közösségbe megy (bölcsőde, óvoda és iskola), mivel a beoltatlan gyerekek könnyebben elkapják a fertőző betegségeket. Ezeket elkerülendő szükség van az oltásokra.”

Melyek a gyerekeknek ajánlott vakcinák?

Megelőző jellegű oltásokat ajánlunk a következő betegségekre: A és B típusú hepatitisz, rózsahimlő, mumpsz, kanyaró, bárányhimlő, torokgyík, tetanusz, szamárköhögés, veszettség, influenza, gyermekbénulás, agyhártyagyulladás, vírusos tüdőgyulladás.

Mely életkortól ajánlatos az oltások beadása a Pelican Kórházban?

Dr. Adina Budea: „A Egészségügyi Minisztérium rendszerében szereplő oltásokat beadjuk a gyerekeknek, életük első hónapjától kezdve. Kilenc hónapos koruktól a gyerekek tetszőlegesen választható oltásokban is részesülhetnek.”

Mi a gyerekeknek beadott oltások előnye?

az oltás célja a súlyos, fertőző betegségek megelőzése, amelyek maradandó károsodást is okozhatnak

a beoltott gyermek már védett, még akkor is, ha az adott közösségben előfordulnak ilyen fajta megbetegedések

az oltás nyomás kialakul egy hosszútávú védettség

a költségek alacsonyabbak, mint a betegségekkel járó kiadások

 

FONTOS TUDNI:

– a vakcinák minősége nemzetközileg el van ismerve, dr. Adina Budea epidemiológus szakorvos végzi a beoltásokat, ezáltal a kezelés biztonsága szavatolva van.

A szülők a háziorvostól kapott, a gyermek részére kiállított járványügyi engedéllyel (aviz epidemiologic) és oltási lapjával jelentkezzenek nálunk.

Időpont-egyeztetések:

A nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ által nyújtott orvosi ellátásra a következőképpen lehet időpontot szerezni:

• online, a nagyváradi PELICAN KLINIKAI KÓRHÁZ weboldalán (www.spitalpelican.ro), a Programari online menüpont alatt, és a lehető legrövidebb idő alatt felveszik Önnel a kapcsolatot a kívánt orvosi ellátás időpontjának megbeszélése végett.

• e-mailen: a callcenter@spitalpelican.ro címen, és felveszik Önnel a kapcsolatot a kívánt orvosi ellátás időpontjának megbeszélése végett.

• telefonon: a 0259/444-444 számon elérhető telefonközponton keresztül, néhány perces várakozási idő után.

(Fizetett hirdetés: H314144)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában