Lemondott

2019.12.12. 19:15

Stănel Necula többé nem igazgató

A szerdai nagyváradi helyi tanácsülés után jelentette be Ilie Bolojan polgármester az ülésen jelen lévő újságíróknak azt, hogy a nap folyamán Stănel Necula, a Hőszolgáltató Vállalat vezérigazgatója benyújtotta lemondását.

Pap István

Történik ez azt követően, hogy a Bukaresti Ítélőtábla jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Neculát, mert egy brăilai cég igazgatójaként hamis, illetve pontatlan és hiányos dokumentumokkal próbált európai uniós forrásokra szert tenni. A polgármester kifejtette: most a legfőbb feladat az, hogy a távhőrendszer problémamentesen működjön tovább, illetve, hogy mihamarabb legyen egy olyan menedzsmentje a Hőszolgáltató Vállalatnak, amelyik tovább vigye a már futó, illetve a jövőben beinduló uniós projekteket.

Stănel Necula telefonos megkeresésünkre megerősítette az információt, miszerint benyújtotta lemondását. Hozzátette, hogy a szerződés értelmében negyvenöt napnyi felmondási idő áll a felek rendelkezésére, ő ennyi ideig még ellátja az igazgatói teendőket, a vállalat igazgatótanácsa pedig eldönti, hogy új versenyvizsgát tart, vagy kinevez valakit igazgatónak. Necula saját megítélése szerint a Hőszolgáltató Vállalatnál betöltött igazgatói tisztsége nem inkompatibilis a jogerős törvényszéki ítélettel, tehát továbbra is igazgató maradhatna, de ő mégis lemond, mert úgy ítéli meg, hogy a vállalatnak jobb ez így. „Van még időm gondolkozni a személyes terveken” – válaszolta végül Necula a hogyan tovább kérdésünkre.

(A borítóképen: Stănel Necula)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában