Látványterv

2019.12.18. 13:33

Elkészült a Gojdu-téri parkoló terve

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal közleményben tudatja, hogy elkészült a Gojdu-téri park&ride típusú parkoló műszaki terve. Az egyszintes létesítményt az ortodox katedrális három oldala körül fogják kialakítani a föld alatt. A parkolóban 277 hely lesz, ezek közül hat fogyatékos személyeknek, hat elektromos autóknak lesz fenntartva, kilenc helyet pedig motorkerékpárosok használhatnak majd. A parkolót szigorúan tilos lesz GPL üzemanyagot használó járműveknek igénybe venni. A létesítményben három elektromos autótöltő, automata parkolóóra, négy lift, elektromos kijelző lesz beszerelve, illetve mellékhelyiségek is lesznek. A 6354 négyzetméteres helyszín felszínén teret alakítanak ki: lekövezik a felületet, padokat helyeznek ki és zöldövezet is lesz ott. A parkolóba a Kolozsvári útról és a Sánc (Griviței) utcáról lehet majd behajtani. A műszaki tervről csütörtöki ülésén szavaz a nagyváradi helyi tanács, és amennyiben a tanácsosok elfogadják a határozattervezetet, következhet a közbeszerzési eljárás.

A munkálat becsült értéke 32.817.175 lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak tizennyolc hónap. A park&ride típusú parkolóhelyek alapkoncepciója az, hogy ezeket a parkolókat közszállítási csomópontok közelében helyezik el, ezzel is arra buzdítva az autósokat, hogy járművüket a parkolóban hagyva tömegközlekedési eszközökkel, vagy kerékpárral közlekedjenek a városban. Mivel naponta húszezer jármű jön Nagyváradra Kolozsvár irányából, ezért választották a Kolozsvári út melletti helyszínt a parkoló számára, melynek díjszabása kisebb lesz a Váradon megszokottnál, jelentette be Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában