Interjú

2019.11.29. 12:01

Zatykó Gyula: Összefüggő bicikliút-hálózatot tervez Nagyvárad vezetése

Interjúsorozatot indítottunk Zatykó Gyulával, Ilie Bolojan nagyváradi polgármester tanácsadójával. A bihari megyeszékhely irányításában résztvevő szakembert hetente megkérdezzük a város működtetésének kulisszatitkairól, a felmerülő problémákról, de a jó hírekről is. Sorozatunkba bevonjuk olvasóinkat is, kérdéseiket várjuk központi e-mail címünkre – kérdezzenek velünk, kérdezzünk együtt Nagyváradról!

– A nagyváradi lakosok túlnyomó többsége akkor sem gyűjtött szelektíven, amikor az utcákon voltak az iglu-típusú tartályok (amelyekről már említést tett Ön is). Ha ez pénzbírságot jelent a város számára (amit idén év elején is kifizettek), nem lehetne valamilyen ellenőrzést, vagy ismeretterjesztő, környezettudatosságot népszerűsítő programot bevezetni?

Ahhoz, hogy a lakosság rászokjon a szelektív hulladékgyűjtésre, intenzív nevelőmunkára van szükség. A hulladékkezelő cégek (RER, AVE, Ecobihor), nagyon helyesen, foglalkoztatnak a lakosság nevelésével megbízott szakembereket. Tudomásom szerint az iskolákban is fontos témakör a környezetvédelem, de talán a legfontosabb, hogy mit látnak a gyerekek a családban. A környezettudatos életmódra való nevelés hosszú munka, mi még az elején vagyunk, és mindenkinek tenni kell érte. A város feladata, hogy megteremtse a szelektív hulladékgyűjtéshez a szükséges feltételeket, majd megfelelő szabályozás bevezetésével ösztönözheti a szelektív hulladékgyűjtést, a szabályok megszegőit pedig büntetéssel sújthatja. A jövő évtől városszerte kötelező lesz a három kategóriában történő hulladékgyűjtés. A lebomló szerves hulladékot, mint amilyen az ételmaradék, papír vagy a fa, külön kell majd gyűjteni. Arra vonatkozóan, milyen büntetést kapnak a szabályszegők, még nem született javaslat. Persze, nem csak szankciókkal lehet nevelni. Főszervezőként elmondhatom, hogy a Szent László Napokon is szelektív hulladékgyűjtés zajlik, illetve a partnerszervezeteken keresztül, minden évben vannak olyan előadások, játékok, amelyeknek célja a környezettudatos életmódra való nevelés. Látom, hogy a példa ragadós, mert más fesztiválok is átvették a kezdeményezést.

Nyáron biciklis futárokkal beszélgettünk, illetve olyan lakosokkal, akik kerékpárral közlekednek a városban. Arról panaszkodtak, hogy ha vannak is bicikliutak, nem függnek össze, illetve a központban ez le is van zárva. Tervez a városvezetés valamilyen könnyítést a kerékpárosok számára?

A felvetett probléma jogos, sok meglévő bicikliút nincs összekapcsolva. Ez a helyzet azért alakult ki, mert különböző területeket érintő európai uniós pályázat keretén belül épült egy egy bicikliút, ami addig tartott, ameddig a pályázat területileg megengedte. Ez oda vezetett, hogy elég sok helyen csak egy-egy bicikliút ,,darabka” épült. A város prioritásként kezeli ezeknek az összekötését, és rendszerbe szedését. De az új kerékpárutak építését is fontos feladatnak tekinti a városvezetés. Hiszen egyre többen választják ezt a környezetbarát és egészséges közlekedési eszközt, amely gyakran gyorsabb is, mint az autó, vagy a tömegközlekedés. Ezért arra törekszik, hogy utak, területek felújításakor bicikliutak építését is betervezze. A Körös bal partján, a hidak alatt, a Ghillányi út korszerűsítésekor is ez történik majd. Látványos javulást eredményez majd a tervezett parkolóházak megépítése, azután a jelenleg az út szélén parkoló autók a parkolóházakba kerülnek. A jelenleg parkoló autók által elfoglalt sávokon bicikliutak létesülnek. Ezúltal megoldódik majd a belvárosi bicikliutak kérdése is. A terv az, hogy kiépüljön az egész várost behálózó, összefüggő bicikliút-hálózat. Persze mindig lehet jobb megoldást találni, ezért szeretném megkérni azokat, akik gyakran kerékpároznak, hogy írják meg észrevételeiket, javaslataikat a bicikliutak fejlesztéséről. A jelenlegi, közel 40 km hosszúságú nagyváradi kerékpárutakról bárki tájékozódhat, ha megnyitja a város honlapjának jobb oldalán, egy biciklis táblával jelölt gombra kattintva a megjelenő térképet.

Az elmúlt időszakban a nagyváradi repülőtér folyamatosan veszített járatai közül, miközben Debrecenből számos járat indul naponta. Lát valami esélyt arra, hogy javuljon a helyzet, hogy felzárkózzunk? Mi a véleménye?

A reptér üzemeltetése a Bihar Megyei Tanács hatáskörébe tartozik. Úgyhogy a kérdésről csak véleményt mondhatok. Gondolom, mindenki számára világos, hogy egy város gazdaságának helyzete nagy mértékben attól függ, hogy mennyire tud bekapcsolódni az európai gazdasági vérkeringésbe. Minél könnyebben megközelíthető egy város, annál nagyobb eséllyel ruháznak be a befektetők. Az európai autópálya, magyarországi testvéreinknek köszönhetően, lassan eléri Nagyváradot. A vasúti fejlesztés is folyamatban van, tervbe van véve egy vasúti intermodális központ építése Biharpüspökiben. Városunkon naponta több olyan vonat halad át, amellyel Budapestre, és onnan Európa nagyvárosaiba lehet utazni. Ami még hiányzik, az a légi elérhetőség. Nem kívánom kommentálni, kiket terhel a felelősség a nemzetközi járatok lenullázása miatt, de hangsúlyozni szeretném, a város vezetőségének nem volt lehetősége a helyzet megoldására, és már az is konfliktushoz vezetett ha jelezte a problémát. Inkább tekintsünk a jövőbe, a repülőtér vezetését szakemberek vették át, nekik kell megoldani a problémát. Nem lesz könnyű életet lehelni egy tetszhalott repülőtérbe, amelynek közelségében Debrecenben, Szatmáron, Aradon, Temesváron, Kolozsváron is működik légikikötő. Azonban bízom benne, hogy az elkövetkezendő egy évben több nemzetközi járat is beindul Nagyváradról. Ha sikerül, városunk vonzóbb befektetési és turisztikai célpont lesz. Drukkoljunk, hogy sikerüljön!

Ezek is érdekelhetik