Hatodik

2019.07.24. 15:36

Napraforgó Alkotótáborok: kétszázhúz felett...

Immár hatodik alkalommal zajlottak nyáron a Napraforgó Alkotótáborok. Az Ady Endre Elméleti Líceumban zajlik jelenleg az utolsó nyári tábor, melyen körülbelül 50 gyermek vesz részt.

Törő Enikő

A héten zajlik a nyár utolsó Napraforgó Alkotótábora. Idén két ottalvós tábort szerveztek, valamint két napköziset, utóbbit az Ady Endre Líceumban, ahol az első turnusban 60, a másodikban pedig 50 gyermek táborozott, mindkét turnusba 6–12 év közöttiek jelentkezhettek. A napközis táborban 8–16 órák között szervezték meg a programokat. A gyermekeket korosztály szerint négy csoportra osztották, minden nap négy műhely van: a színházi programokat Szíjjártó Aletta óvónő, színésznő vezeti, a zenével Mihaela Simai zenepedagógus, a tánccal Szabó Ágnes táncos foglalkozik, angolul pedig Lovász Edina tanítja a gyermekeket. Ottjártunkkor éppen zajlottak a műhelyfoglalkozások, majd az uzsonnaidő következett, a gyermekek kimentek a friss levegőre, csoportokban üldögélve fogyasztották el a szülők által csomagolt finomságokat, majd elfoglalták az iskola udvarát, ahol labdáztak, fociztak, szaladgáltak, s nem sokkal később visszatértek az iskola falai közé, hogy folytassák a pedagógusok által vezetett műhelyfoglalkozásokat. A programokon a gyermekek napraforgószerűen vettek részt, minden csoport minden nap részt vett mindegyik programon. A táborozók meleg ebédet is kaptak, melyet közösen fogyasztottak el.

220 felett

A két napközis tábort megelőzően két ottalvós is volt, melyet a ezúttal Köröskisjenőben, a Betyártanyán szerveztek meg a gyermekek számára, akik számos kézműves-foglalkozáson vettek részt a két hét folyamán. Herman Ferenc szervező elmondta, hogy a napközis táborok programja évek óta szinte változatlan, ez már jól be is vált, azonban volt, amikor szülők kérésére román nyelvet tanítottak, de az angol népszerűbbnek bizonyul, nem kizárt, hogy jövőre kisebb változtatásokra lehet számítani. A szervezők hozzátették, hogy a táborok sikerességét az izgalmas, szórakoztató és hasznos programok mellett annak is köszönhetik, hogy a szülők megbíznak bennük, valamint nem utolsósorban az elérhető árak is megemlítendőek, mindezt bizonyítja, hogy mind a négy táborban 50-60 körüli számú gyermek vett részt.

Az esemény szervezői, Herman Ferenc, valamint Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület vezetője ezúton is szeretné megköszönni a szülők bizalmát és támogatását, a tanároknak, koordinátoroknak a segítséget, az Ady Endre Líceum vezetőségének a helyet és együttműködést, valamint a gyermekeknek azt, hogy már hatodik éve közös élményekkel gazdagítják egymást és a táborvezetőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában