Nyomozás

2024.06.07. 14:45

Munkaerő-kizsákmányolással vádolnak két mihályfalvi személyt

Forrás: Rendőrség

 

BN-összeállítás

A Szervezett Bűnözés Elleni Csoport (BCCO) rendőrei a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészeinek irányítása alatt két házkutatást tartottak június 6-án Érmihályfalván. Ezek egy házaspárnál zajlottak, a felek 64 és 68 évesek, és munkaerő-kizsákmányolás céljából folytatott emberkereskedelem bűncselekménye miatt folyik nyomozás ellenük. A vizsgálat során kiderült, hogy 2011 óta mostanáig a két fél kihasználta egy 43 éves férfi bizonytalan anyagi helyzetét, azt, hogy hajléktalan, valamint, hogy mentális problémákkal küzd. A férfit egy, a tulajdonukban lévő állatfarmon szállásolták el, ahol nap mint nap dolgoztatták, többször fizikai erőszakot és megalázó bánásmódot tanúsítottak vele szemben. A férfitól elvették a személyi iratait, az orvosi dokumentumait, megfosztották őt a kezelési lehetőségektől, valamint a szociális juttatást is eltulajdonították. 

Forrás: Rendőrség

A házkutatás során a rendőrök megtalálták a 43 éves férfi személyi iratait, ezeket lefoglalták, valamint két adathordozót is és 8800 eurót, melyek szintén bizonyító erejűek lehetnek. A DIICOT ügyészeinek döntése értelmében a házaspárt június 6-án 24 órás őrizetbe vették, majd másnap bíróság elé állították őket, ahol fejenkénti 30 napos házi őrizetre ítélték őket, azzal a feltétellel, hogy nem találkozhatnak sem az áldozattal, sem a szemtanúkkal, ellenkező esetben előzetes letartóztatásba kerülnek. Az ügyben további vizsgálat zajlik.

Fotók: Rendőrség

Forrás: Rendőrség

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában