Akcióban

2024.04.01. 18:21

Sűrű hétvégéjük volt a tűzoltóknak

Összesen 72 sürgősségi esethez riasztották a Bihar megyei katasztrófavédelem munkatársait az elmúlt hétvégén, ebből 60 esetben a rohammentőket.

Forrás: ISU

Fotó: ISU

BN-összeállítás

Az elmúlt hétvégén négy esetben tarlótüzekhez riasztották a tűzoltókat Barátkára, Sólyomkővárra, Pusztaújlakra és Kiskohra. Mindegyik esetben a száraz növényzet égett el, összesen hat hektáron. Március 30-án egy kigyulladt autóhoz szálltak ki a tűzoltók Hegyközszáldobágyra. Az elektromos hiba miatt keletkezett tűzben elégett a jármű műszerfala, egy ajtó és a szélvédő. Március 31-én 4.30 óra körül egy váradi ház tetőszerkezete gyulladt ki a nem megfelelően szigetelt kémény miatt. A lángokban elégett a ház tetője 60 négyzetméteren és egy ajtó.

Március 30-án arról értesítették a katasztrófavédelmet, hogy Paptamásiban egy férfi beleesett a Berettyó folyóba. Az áldozat éppen horgászott, amikor megcsúszott és beleesett a vízbe a folyó egy mély és erős áramlású szakaszán. A horgász fiának sikerült elkapnia és a felszínen tartania apját, de a meredek part és az áramlatok miatt nem tudta kihúzni. A tűzoltók speciális felszerelésükkel kimentették a férfit, aki nem szorult orvosi ellátásra.

Szintén szombaton egy használaton kívüli kútba esett kutyát mentettek meg a tűzoltók Mácsapusztán. Egy létra segítségével sikerült kiemelni az állatot a közel tízméteres kútból, majd végül átadták a tulajdonosoknak. 

Fotó: ISU

Ugyanaznap több vadkacsafiókát is megmentettek a tűzoltók, melyek egy esővíz-elvezető csatornába estek bele a betonlapok résein keresztül. A tűzoltók eltávolították a betonlapok egy részét, úgy sikerült kiemelni a nyolc fiókát.

Forrás: ISU

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!