Kék hírek

2024.04.03. 19:38

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntettek a közúti rendőrök. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei április 2-án ellenőrző akciókat hajtottak végre, amelyek során 94 büntetést szabtak ki összesen 34.320 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként hét jogosítványt vettek el. A büntetések közül 12-t gyorshajtás miatt, ötöt a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt az elsőbbségadás elmulasztásáért, hármat szabálytalan előzésért szabtak ki, továbbá megbüntettek 61 kerékpárost és nyolc gyalogost is.

Gyorshajtó. Egy 23 éves gyapjúi fiatalt mértek be radarral április 3-án éjjel 1 óra körül a váradi Ghillányi/D. Cantemir úton. A fiatalember 133 km/h sebességgel száguldozott, noha ezen a szakaszon 50 km/h sebességkorlátozás van érvényben. A gyorshajtó a büntetés mellett négy hónapra elveszítette jogosítványát is.

Ittas sofőr. Egy 67 éves helyi személyt állítottak meg a rendőrök április 2-án 17 óra körül Tenkén. Az igazoltatás mellett a sofőrt meg is szondáztatták. Mint kiderült, a férfi légalkoholszintje 0,80 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Börtön. Egy 31 éves váradi férfit kaptak el a rendőrök április 2-án. A Nagyváradi Bíróság egy év és két hónap börtönre ítélte a férfit minősített lopás miatt. Az elítélt a váradi börtönben fogja letölteni büntetését.



 

Terepjárókkal hajtottak be a természetvédelmi területre

 

Több terepjáró is behajtott az Erdélyi szigethegység természetvédelmi területre. Az eset múlt szombaton történt, amikor a Glăvoi-réten tartózkodó turisták észrevették, hogy tíz terepjáró érkezett a kempingövezethez, de nem álltak meg az út mentén, mint a többi jármű, hanem tovább hajtottak a védett terület szíve felé, annak ellenére, hogy az úton keresztben sorompó van. Ezt és a figyelmeztető táblákat is figyelmen kívül hagyták a sofőrök, akik nemes egyszerűséggel hatalmas járműveikkel kikerülték a sorompót. „Szombaton értesített bennünket több turista, akik látták, amint a terepjárókkal kikerülték a sorompót Glăvoi-réten, a volt erdészház közelében. Kollégáink elmentek megkeresni őket, de már nem találtak rájuk” – mondta Alin Moș, az Erdélyi-szigethegység Natúrpark vezetője. A turisták által készített felvételeken látszik, hogy a terepjárművek mind Maros és Buzău megyei rendszámúak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!