Állatvédelem

2024.04.05. 17:37

Méltatlan körülmények között tartott kutyát mentettek meg

Erdon-összeállítás

A gazdátlan állatok világnapján, április 4-én tartott járőrözés során mentettek meg a rendőrök egy méltatlan körülmények között tartott kutyát Nagyváradon. Az állatvédelmi rendőrség tagjai egy ház udvarán találtak rá a lesoványodott keverék kutyára, amelyet gazdája – amellett, hogy nem biztosított számára megfelelő mennyiségű eledelt és vizet – méltatlan körülmények között tartott, szemét, háztartási és fémhulladék, építkezési törmelék között a szabad ég alatt. Az eb annyira lesoványodott, hogy minden bordája látszott. Az állatvédelmi rendőrség elrendelte az állat 45 napos menhelyen való elhelyezését, a felelőtlen gazdát pedig 15.000 lejre bírságolták.


A hatóság beazonosított ugyanakkor egy 22 éves sonkolyosi férfit is, aki március 31-én gépjárművével két, mikrochip nélküli agarat szállított, majd Báródbeznye környékén elhagyott. A fiatalt szintén 15.000 lejre bírságolták a 2001/155. és 2004/205. számú törvények megszegése miatt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!