Rendőrségi

2024.04.08. 11:45

Átfogó ellenőrző akciók a megyében

Közel 2100 személyt igazoltattak és 1200 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége április 5–7. között, amelynek fő célja az ittas vezetés visszaszorítása volt. A hétvégén zajlott 36 rendőri akcióban 407 rendőr, 185 csendőr vett részt, továbbá egyes bevetéseken jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 2089 személyt igazoltattak, továbbá 1199 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 595 bírságot szabtak ki 228.443 lej értékben. Ezek mellett 20 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből 11 a közutakon történt. A bírságok közül 540-et közúti kihágások miatt szabtak ki: 310-et gyorshajtásért, 15-öt a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hetet ittas vezetésért, ötöt szabálytalan előzésért, egyet az elsőbbségadás elmulasztásáért, továbbá 85 kerékpárost is megbüntettek. Kiegészítő intézkedésként 48 jogosítványt és 20 forgalmi engedélyt vettek el. A rendőrök és a csendőrök ezen a hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében zajlott kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Szabálytalan sofőrök

Egy 47 éves Fehér megyei férfit állítottak meg a rendőrök április 6-án Belényes egyik utcáján. A szondáztatáskor kiderült, hogy a férfi ittasan vezetett, a légalkoholszintje 0,51 mg/l volt. Április 7-én egy 19 éves drágcsékei (Drăgești) fiatalt kaptak el a rendőrök a 767 megyei úton Mezőtelegdnél, április 6-án pedig egy 59 éves váradi férfit állítottak meg a 65-ös községi úton Tasádfőnél (Tășad). Az igazoltatáskor kiderült, hogy mindkét sofőr beíratlan autót vezetett. Április 5-én a 139-es községi úton Fericsénél egy 51 éves helyi lakost kaptak el a rendőrök, aki egy ATV-járművet vezetett jogosítvány nélkül. Mindegyik esetben eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!