Bemutatók

2024.03.22. 13:30

Nyílt napot tartott a rendőrség

A rendőri szakmát ismerhették meg közelebbről a váradi gyermekek és fiatalok a március 22-én, pénteken megszervezett nyílt napon.

Fotó: Alexandru Nițescu

P. Nagy Noémi

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is nyílt napot szerveztek Váradon a román rendőrség 202 éves fennállása alkalmából. Jó ötletnek bizonyult, hogy idén nem a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság váradi székhelyére hirdették meg a rendezvényt, hanem a várban rendezkedtek be, így lényegesen több óvodai és iskolai csoport tudott részt venni ezen. A bemutatókat a Bethlen-bástyánál tartották, így szinte mindenki kényelmesen nézhette végig azokat. Az érdeklődők több kutyás bemutatót is láthattak: a rendőrkutyák például elrejtett labdákat kellett megtaláljanak, vagy egy „tolvajt” kellett kiszimatolniuk a tömegben. A kutyákat nemcsak akció közben lehetett látni, a gyerekek meg is simogathatták a négylábú rendőröket.

A vár udvarán különböző rendőrségi járművek sorakoztak, amelyekbe a gyerekek be is ülhettek, továbbá a felállított standoknál a felszereléseket, fegyvereket, a kriminalisztikai labor eszközeit is meg lehetett nézni, az információs pontnál pedig hasznos tanácsokban részesülhettek az érdeklődők. Ezeken kívül a bűnmegelőzési osztály munkatársai „Rendőr egy napra” igazolványokkal, kitűzőkkel, matricákkal, játékokkal, versenyekkel és más meglepetésekkel készültek a gyerekeknek. Nagy népszerűségnek örvendtek a közlekedésbiztonság kiállított motorjai, amelyekre minden kisgyermek fel szeretett volna ülni. Ezen a napon az állatvédelmi rendőrség munkatárasai is jelen voltak, akik szintén bemutatták az általuk használt járműveket, felszereléseket. Sőt, az alkalmon öt kölyökkutyát is örökbe lehetett fogadni, délelőtt kettő már szerető gazdira is talált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!