Ítélet

2024.03.29. 07:27

Bírói felügyelet alá került a kutyakínzó

A Margittai Bíróság elutasította az ügyészek előzetes letartóztatási kérelmét annak a bodonosi (Budoi) férfinak az ügyében, akit szerdán vettek őrizetbe, miután kedden felakasztott három kutyát.

Illusztráció

BN-összeállítás

A bíróság az 55 éves C. F. P.-t 60 napra bírói felügyelet alá helyezte, ez idő alatt nem hagyhatja el a falut, ahol él, továbbá nem tarthat vagy gondozhat kutyákat. A Margittai Bíróság döntése nem végleges. Az elkövetőt szerdán vették őrizetbe szándékos kutyagyilkosság vádjával, az ügyben egy 28 éves helyi nő ellen is nyomoznak felbujtás miatt. A meghökkentő eset kedden történt. A férfi elsőként a szomszédja kutyájával végzett. A négylábú beszökött az udvarára és megharapta az egyik sertést. A férfi mérgében egy lapáttal fejen vágta a kutyát, majd egy kötéllel felakasztotta egy fára. Az egyik falubeli nő meglátta, mit tett, és pénzt ajánlott a férfinak, ha az ő két kutyájával is végez. C. F. P. elfogadta az ajánlatot, és a másik két négylábút is felakasztotta. A rendőrség szerdai közleménye szerint az ügyet jelentették az állatvédelmi rendőrségnek, és nem sokkal később az 55 éves férfit és a 28 éves nőt bekísérték kihallgatásra. A nyomozást folytatják az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!