Tűzoltóság

2024.01.17. 13:53

Több bevetésen vettek részt a Bihar megyei tűzoltók

Forrás: ISU Bihor

ERDON-összeállítás

Tűz keletkezett kedd délután Vaskohszohodolon (Izbuc) egy háznál, annak tulajdonosa, egy 57 éves férfi súlyosan megsérült. A tüzet egy füstelvezető cső okozhatta, mely nem volt megfelelően hőszigetelve. A tűzoltókat délután 16.15 órakor riasztották, a helyszínre három csapat ment ki a vaskohsziklási osztagtól, ebből kettő tűzoltó-, egy pedig rohammentőcsapat volt. A helyszínre érkező rohammentősök ellátták a sérültet, aki a légcsövén, a kezein, a lábain és az arcán szenvedett égési sérüléseket, ezután kórházba szállították. A lángok az étkezőben csaptak fel a kályha füstelvezetője miatt, ugyanis az nem volt megfelelően elszigetelve a fából készült mennyezettől. A tűzben elégtek az étkezőben lévő dolgok. 

Kigyulladt egy személyautó

Az élesdi tűzoltókat szerda reggel riasztották Sólyomkőpestesre (Peștiș), ahol egy templom udvarában kigyulladt egy személygépkocsi. A riasztás 7.40 órakor érkezett, a helyszínre egy csapat ment ki. A lángokat – melyek a jármű műszerfalát érték – tíz perc alatt eloltották, így azok nem terjedtek át az egész személyautóra. A tüzet egy rövidzárlat okozhatta, leégett az autó műszerfala és a szellőztetőrendszer.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!