ISU

2023.12.12. 15:58

Három tűzeset történt pár óra leforgása alatt

A Bihar megyei tűzoltókat hétfőn és kedden három községbe riasztották tűzesetek miatt, bevetésen voltak Kisősiben, Miklóirtáson és Tenkén.

Forrás: ISU

ERDON-összeállítás

Az egyik esetet hétfő este 20.50 órakor jelentették be az 112-es hívószámon, a Kisősi községbeli Élesdlok településen gyulladt ki egy ház. A helyszínre érkezve kiderült, hogy nagy lángok borítják a körülbelül 50 négyzetméteren lévő házat. A tűzoltóknak sikerült időben lokalizálják a tüzet, így az nem terjedt át a szomszédos házra. A tüzet pedig körülbelül 20 perc alatt eloltották. Az esetet a kályhából kipattanó parázs okozhatta. Leégett a ház két helyisége és a tető.
Szintén aznap este, kicsit korábban, 19.15 órakor a tenkei tűzoltókat riasztották, ugyanis kigyulladt egy csűr a Miklóirtás községbeli Mezőbikácson. A tüzet a csűrben lévő házilag felépített füstölő okozhatta. Leégett az épület tetőjéből tíz négyzetméternyi rész, három elektromos eszköz és körülbelül három négyzetméternyi a ház védőburkolatából.
A tenkei tűzoltók éjjel sem pihentek, 2.30 órakor riasztották őket azzal, hogy a Tenke községbeli Körösgyéresen kigyulladt egy házhoz tartozó raktárhelyiség. A tüzet a kályhából kipattanó parázs okozhatta. A tűzoltók evakuáltak az épületrészből két gázpalackot, hogy megelőzzék a robbanást. Időben lokalizálták a tüzet, így a szomszédos épületeket sikerült megvédeni. Leégett a raktárhelyiség 25 négyzetméteres tetője és az ott tárolt javak. Egyik esetben sem történt személyi sérülés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában