Tragédia

2023.12.09. 09:45

Halálos baleset történt Nagyvárad határában

Forrás: ISU Bihor

Erdon-összeállítás

Kevesebb mint 24 óra leforgása alatt újabb halálos baleset történt Bihar megyében: péntek kora este, nem sokkal hat óra előtt értesítették a hatóságot Várad Nagyürögd (Nojorid) felőli kijáratánál, a repülőtér környékén bekövetkezett közúti balesetről. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség közleménye szerint a balesetben két személygépkocsi, illetve három személy volt érintett. A helyszínre a nagyváradi tűzoltók 1-es osztagú egysége, egy rohammentő, illetve két mentőegység szállt ki. A baleset egyik sérültje a roncsok közé szorult, állapota súlyos, de eszméleténél volt, egy másik személyen a kiérkező mentősök megkezdték az újraélesztést – nyilatkozta péntek este Alina Butaci, a katasztrófavédelem szóvivője. Az újraélesztési kísérletek ellenére a sérültet nem sikerült megmenteni, a 64 éves nagyürögdi férfi a helyszínen életét vesztette.

Alina Fărcuța rendőrségi szóvivő későbbi nyilatkozata szerint a baleset a 79-es jelzésű országúton történt, Nagyvárad kijáratánál, és a balesetben három jármű volt érintett, az elhunyt kivételével két sérültet kórházba szállítottak. A mentés, illetve helyszínelés ideje alatt a forgalmat alternatív útvonalra terelték, a 797-es jelzésű megyei útra, Biharszentandrás – Inánd irányába. A környéken torlódás alakult ki, az Ebihoreanulnak a baleset helyszínéről felvételt küldő olvasó elmondása szerint a mentőegységek is nehezen tudtak haladni a kocsisorok között. „A beton elválasztóelem miatt a mentőegységek értékes perceket vesztettek el. Nagyon szomorú: nélküle frontális ütközések történnek, az elválasztóelemekkel pedig nem adnak helyet a mentőknek. Sehogy sem jó.” – nyilatkozta a román nyelvű hírlapnak a szemtanú. A baleset helyszínén a forgalom péntek este háromnegyed kilenckor állt vissza a megszokott rendbe.

Egy nappal korábban, csütörtökön szintén halálos baleset történt Bihar megyében. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 76-os jelzésű országúton Rény közelében egy teherautó, egy furgon és egy személyautó ütközött össze. A balesetben egy 63 éves lepusi (Arieșeni, Fehér megye) férfi vesztette életét. 

FRISSÍTÉS:

A rendőrségi közlemény szerint a balesetet egy 27 éves oláhszentmiklósi (Sânnicolau Român) fiatal okozta, aki Várad irányából Nagyürögd fele haladva egy jobb kanyarban elvesztette a jármű feletti irányítását, áttért az ellenkező sávba, ahol szalagkorlátnak csapódott, majd frontálisan ütközött egy személygépkocsival. Utóbbi járművet egy 44 éves nagyváradi férfi vezette. A baleset következtében a nagyváradi férfi által vezetett autó utasa, az anyósülésen ülő 64 éves nagyürögdi férfi a helyszínen életét vesztette. Mindkét sofőr megsérült, súlyosabb sérüléseket a 44 éves férfi szenvedett, több csonttöréssel szállították kórházba. Mindkét sérültet a megyei kórházba szállították, ahol kórházi kezelésben részesülnek. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt indult eljárás.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!