Rendőrségi

2023.12.07. 13:33

Bosszúból szúrhatta le a nevelőjét

Újabb részletek derültek ki a késelő lány ügyével kapcsolatosan. A 16 éves fiatal jelenleg 30 napos előzetes letartóztatását tölti emberölési kísérlet miatt, az elmúlt időszakban pedig az eset több előzménye is napvilágot látott: a lány szexuális zaklatással vádolja a nevelőjét, a támadást pedig előre kitervelte.

Forrás: bihon.ro

ERDON-összeállítás

A 24 órás őrizetet követően 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték a nagyváradi Traian Vuia Szakközépiskola 16 éves tanulóját, aki november 27-én késsel megszúrta a tanintézet bentlakásának egyik nevelőjét. A lány ellen emberölési kísérlet miatt indult vizsgálat – közölte november 28-án a Bihar megyei törvényszéki ügyészség. A közlemény szerint az eset november 27-én, hétfőn 8.50 óra körül történt az iskola igazgatójának irodájában. A 16 éves, X. osztályos B. B. V. a tanintézet bentlakásában volt elszállásolva, és itt fogadta villanyoltás után barátját, aki szintén az iskola tanulója és a bentlakásban volt szobája. A nevelő ezt szóvá tette, és behívatta a diák édesanyját is. A hétfői találkozón vita alakult ki, a lány előhúzott a ruhája ujjából egy 21 centiméter hosszú pengéjű kést, és hátba szúrta vele a bentlakás éjszakai felügyeletével megbízott 41 éves férfit, tüdőtájéki sérülést okozva neki. A nevelőt kórházba szállították és megműtötték, az orvosok becslései alapján 40–45 napra van szüksége a felépüléshez. Az ügyészek szerint sebei életveszélyesek voltak. A lányt 24 órára őrizetbe vették, az ügyészség kérte 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését, amit a Bihar Megyei Törvényszék jóvá is hagyott. Mint ahogy már korábban megírtuk, a késeléskor az irodában jelen volt az iskola igazgatója, aligazgatója, a diák osztályfőnöke és édesanyja is. Az esetet követően a lányt több órán keresztül vallatták, és pszichológiai vizsgálatnak is alávetik. A tanulót az ügyészség is kihallgatta, tettét elismerte, és első vallomásában azt mondta, nem bánta meg, amit tett – írja a Bihoreanul, hozzátéve, hogy a lány családja megdöbbent az eset kapcsán, hiszen B. B. V. éltanuló volt, 9 feletti médiával, és érdemösztöndíjat is kap.
Időközben az is kiderült, hogy a lány előre kitervelte a támadást, ugyanis azt állítja, hogy a férfi előzőleg intim módon közeledett hozzá. Mint kiderült, már az igazgatói irodában zajlott megbeszélés során felhozta ezt a témát, ezután pedig engedélyt kért, hogy menjen ki a mosdóba, azonban végül másfelé vette az irányt, ahonnan egy késsel tért vissza – az eszközt édesapja szokta használni disznóölésre. A kést a ruhája ujjába rejtette, majd ahogy beért az igazgatói irodába, hátulról támadt a nevelőre, megszúrva őt. Az igazgatónő, aki még másnap is sokkos állapotban volt a történtek miatt, azt nyilatkozata a Bihoreanulnak: minden egy pillanat alatt zajlott le. A támadás után a lány elhagyta az igazgatói irodát, azonban az udvaron elfogták, innen kezdve pedig már a rendőrök vették át az ügyet. Az igazgatónő elmondta azt is: a pedagógus évek óta dolgozik a tanintézménynél, eddig nem volt panasz a viselkedésére, bejelentés sem érkezett senkitől, a lány részéről sem. Véleménye szerint, ha ilyen eset fennáll, az áldozat mindenképpen szóljon valakinek, kérjen segítséget, semmiképpen sem így kell megoldani a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!