Kék hírek

2023.11.27. 11:29

Megkéselte a nevelőt egy diáklány Nagyváradon

Forrás: bihon.ro

Megdöbbentő eset történt a váradi Traian Vuia Műszaki Szakközépiskolában hétfőn reggel. Egy 16 éves diáklány egy böllérkéssel szúrta meg az iskola egyik pedagógusát mellkastájékon. A rendőrséget 9 óra körül értesítették a 112-es segélyhívószámon. A helyszínre kiszálltak a rohammentők, valamint a rendőrök is, akik vizsgálatot indítottak az eset körülményeinek tisztázásáért.
Az elsődleges információk alapján az eset egy vita miatt történt az iskola egyik aligazgatójának irodájában. Az Olcsáról (Olcea) származó diáklányt és édesanyját hétfőn behívatták az igazgatóságra a fiatal viselkedési problémái miatt. A Bihoreanul szerint az egész eset a lány anyja és az aligazgató előtt történt. A diák a blúzába rejtette a 20 cm pengéjű kést, és egy adott pillanatban megtámadta vele a pedagógust. A lány olyan erővel szúrta meg a férfit, hogy a pengével elérte a mellhártyát. Az áldozatot kórházba szállították, sérülése ellenére állapota stabil volt, azonnal megműtötték. A leszúrt 41 éves körösgyéresi (Girișu de Criș) férfi az oktatási intézmény bentlakásának éjjeli felvigyázója volt – írta iskolai forrásokra hivatkozva a bihon.ro portál. Alina Cotca, a szakközépiskola igazgatója elmondta, hogy a lány X. osztályos, és a bentlakásban volt elszállásolva, szobájában pedig egy fiút találtak. A pedagógus felhívta a figyelmét, hogy villanyoltás után nem tartózkodhat ott barátja, és innen indult a szerencsétlen eset. „Nem tudjuk mi történhetett, az egész egy spontán vitából indult. A lány első tanuló az osztályában, érdemösztöndíjat is kap” – mondta el a Bihoreanulnak Horea Ardelean Bihar megyei főtanfelügyelő. Az ügyben nyomozást indítottak gyilkossági kísérlet miatt, a nyomozást folytatják. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!