Kék hírek

2023.10.17. 15:10

Büntettek a Bihar megyei rendőrök

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei október 16-án ellenőrző akciókat végeztek, amelyek során 138 büntetést szabtak ki összesen 60.030 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként öt jogosítványt és négy forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 96-ot gyorshajtás miatt, 18-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt ittas vezetésért, további 22 szankciót egyéb közúti kihágások miatt adtak.

Ittasan vezetett. Egy 35 éves nagyváradi nőt állítottak meg a közúti rendőrök a váradi Teleki/Primăriei utcán. Az igazoltatás mellett a sofőrt meg is szondáztatták. Mint kiderült, a nő légalkoholszintje 1,05 mg/l volt. A nő elutasította a vérvizsgálatot, eljárás indult ellene.

Őrizetbe vették. Egy 21 éves váradi fiatalembert vett 24 órás őrizetbe a rendőrség október 16-án. Ugyanaznap 15.45 órakor állították meg a sofőrt a Szentandrási úton. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. Mivel a gyorsteszt nem bizonyító erejű, elvégezték a vérvizsgálatot is. Az ügyben folytatják a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!