Kék hírek

2023.10.09. 13:56

Átfogó ellenőrzéseket tartottak

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt hétvégén, október 6–8. között átfogó ellenőrzéseket tartott a megyében. Az akcióban 394 rendőr, 167 csendőr és egyéb hatósági személyek vettek részt.

ERDON-összeállítás

Igazoltattak 1845 személyt és 1304 alkohol- és/vagy drogtesztet végeztek. Összesen 354 bírságot osztottak ki, az ezekből befolyt összeg 167.650 lej. A hétvégén 29 bűncselekményt észleltek, ebből 18 közlekedéssel volt kapcsolatos, négy kábítószerekkel és hét egyéb típusú. A bírságok közül 298-at közúti kihágások miatt osztottak ki. Ezekből 159-et gyorshajtásért, 22-t ittas vezetésért, hetet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hármat szabálytalan előzésért, hármat nem kijelölt helyen való megállásért, kettőt a közlekedési lámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyásáért, kettőt vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, hatot az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és 94-et egyéb kihágásokért. Elvettek továbbá 60 jogosítványt és 20 forgalmi engedélyt. A rendőrök és csendőrök az elmúlt hétvégén több Bihar megyei rendezvényen vettek részt, ezekről nem jelentettek semmilyen rendháborítást. 

Ittasan balesetezett

A rendőrség 24 órás őrizetbe helyezett egy 46 éves nagyváradi férfit pénteken, miután aznap egy közúti baleset részese volt. A vád szerint a férfi aznap reggel 7.40 órakor egy személyautóval haladt Nagyváradon, nem tartotta be a megfelelő követési távolságot az előtte haladó kisteherautóval szemben, nekiütközött, ezután a kisteherautó az előtte haladó gépkocsinak ment neki. Személyi sérülés nem történt. A 46 éves férfi légalkoholszintje 0,67 mg/l volt. Az ügyben további vizsgálat folyik.
Másnap egy 38 nagyváradi férfit helyeztek 24 órás előzetes letartóztatásba, ő is ittasan ült volán mögé. A férfit október 7-én, éjjel 2.26 órakor fogták el Nagyváradon, a Fagului utcán, a légalkoholszintje 0,92 mg/l volt. Vizsgálat zajlik az ügyben.
Az érmihályfalvi rendőröket vasárnap éjjel 2.37 órakor riasztották az 112-es hívószámon keresztül, hogy Érsemjénben baleset történt. Kiderült, hogy egy 24 éves nagyszalontai fiatalember egy személyautóval haladt Érsemjénben, majd egy kanyarban elveszítette az uralmát a jármű irányítása felett, lesodródott az útról, majd egy kerítésnek és egy ingatlan falának ütközött. Személyi sérülés nem történt. A férfi légalkoholszintje 0,54 mg/l volt. Eljárás indult ellene. 
Szintén aznap, a 76-os jelzésű országúton, Alsótótfaluban egy 47 éves alsóbiharkristyóri férfit fogott el a rendőrség, aki ittasan vezetett egy kisteherautót. A légalkoholszintje 0,94 mg/l volt. A férfi elutasította a véralkoholszintmérést. Aznap továbbá Kispapmezőn egy 33 éves bihardobrosdi férfi is ittasan vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 0,90 mg/l volt. Mindkét személy ellen eljárás indult.

Bedrogozva

Élesden vasárnap éjjel 4.15 órakor a rendőrség elfogott egy 20 éves alsólugasi fiatalember, aki egy személyautóval haladt és felmerült a gyanú, hogy kábítószert fogyasztott. A helyszínen végzett drogteszt eredménye bizonyította ezt, majd vérvizsgálatot is végeztek. Az ügyben további vizsgálat folyik. 

Jogosítvány nélkül

A rendőrség elfogott szombaton Tenkén egy 26 éves sólyomi férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. Bihardiószegen pénteken egy 42 éves helyi férfit értek tetten, aki egy olyan személyautót vezetett, ami nincs forgalomba íratva. Mindkét személy ellen eljárás indult. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában