ISU

2023.09.25. 12:21

Villámcsapás okozott tüzet Bihar megyében

A hétvégi viharos időjárás a tűzoltóknak is munkát adott. Szeptember 23-án és 24-én két tűzesethez riasztották őket, és több helyen a kidőlt fákat kellett eltávolítani a közutakról.

Forrás: ISU

ERDON-összeállítás

Tűzeset miatt riasztották Hegyköztóttelekre a szalárdi tűzoltókat szeptember 23-án 22.20 óra körül. Egy helyi gazdaság udvarán tárolt fahulladék és szalma gyulladt ki. A lángokat körülbelül 40 perc alatt sikerült eloltani, így azt is megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen a szomszédos raktárra is, amiben nagy mennyiségű lucernát, szalmát és faanyagot tároltak. A tűz következtében körülbelül három köbméter fahulladék és szalma semmisült meg. Szeptember 24-én, szombatról vasárnapra virradó éjszaka az élesdi katonai tűzoltókat egy körösponori gazdasághoz riasztották, ahol egy takarmányraktár gyulladt ki. A lángokban elégett a raktár teteje 60 négyzetméteren, megsemmisült hat szénabála, és odaveszett egy birka is. Mindkét esetben valószínűleg villámcsapás okozta a tüzet. Szintén szombatról vasárnapra virradóra a váradi és margittai tűzoltók Szalárdon, Margittán és Nagyváradon a vihar által kidöntött fákat, letört ágakat takarították el az utakról, villanyvezetékekről és személygépjárművekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!