Állatvédelem

2023.09.05. 14:30

Rossz körülmények között tartott kutyát mentettek meg

Rossz körülmények között tartott kutyáról tettek bejelentést augusztus 31-én a Bihar megyei rendőrség állatvédelmi szolgálatának. A hívó szerint az ebet Szentjobbon, egy lakatlan ház udvarán nem megfelelő körülmények között tartották a kánikula idején is, élelem és ivóvíz nélkül. Az állatvédelmi rendőrök kiszálltak a megadott címre, ahol megtalálták a körülbelül kétéves, közepes méretű, keverék négylábút. A kutya a megfelelő gondoskodás híján csontsoványra fogyott. A rendőrök azonosították az állat gazdáját, és megbírságolták 8000 lejre. A kutyát egy állatorvosi rendelőbe vitték, majd a megye egyik állatvédelmi egyesületének gondjaira bízták.

A rendőrök emlékeztetik a kutya- és kisállat-tulajdonosokat, hogy kötelességük megfelelő ellátást, élelmet, ivóvizet biztosítani a gondozásukban levő háziállatuknak. Az erre vonatkozó törvényi előírások megsértése 3000–12.000 lej közötti bírsággal büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!