Közlemény

2023.09.13. 19:13

Orvvadászat ügyében nyomoz a rendőrség

Forrás: Rendőrség

A házkutatásokról szóló közleményt kedd este tette közé a rendőrség. Összesen 17 személy ellen nyomoznak; a házkutatások során pedig elkoboztak 103 trófeaállatot – többek között egy medvét is –, valamint 48 fegyvert és különféle lövedékeket, valamint vadászengedélyeket, éjjellátó szemüveget és egy laptopot. A közlemény szerint a házkutatások kedden zajlottak Bihar megyében, amelyeket orvvadászat, engedély nélküli szándékos állatgyilkosság és engedély nélküli fegyverhasználat miatt tartottak. A nyomozás során kiderült, hogy 2019. január 1. és 2023. július 19. között 17 személy, 20 és 65 év közöttiek engedély nélkül vadásztak egy Bihar megyei vadrezervátumban. Az állattrófeák között egyébként több szarvasféle volt, vaddisznó, farkas és medve is. Mind a 17 személy szabadlábon van. 
Az ebihoreanul.ro információi szerint a közleményben szereplő vadrezervátum Biharlonkához tartozik, de több települést érintő területről van szó és a legtöbb házkutatást Tenkén tartották. Információik szerint házkutatást tartottak a tenkei vadászegyesület vezetőjénél és több üzletembernél is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!