Ütközés

2023.09.18. 14:07

Közúti baleset Nagyszalontánál

Forrás: ISU

Súlyos közúti baleset történt szeptember 17-én, vasárnap este a 79-es országúton, Szalonta közelében. Három személy volt érintett, mindhárman egy haszongépjárműben utaztak, amikor a jármű a szalagkorlátnak ütközött.

A Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye szerint a közúti balesetet 22.11 órakor jelentették be a 112-es segélyhívó számon. A helyszínre a szalontai tűzoltók szálltak ki, egy műszaki mentő és egy rohammentő csapattal, valamint a váradi rohammentők is kiérkeztek. A mentők a helyszínen ellátták a sérült személyeket, egy 24 éves férfit, a gépjármű egyik utasát súlyos állapotban szállították kórházba. A másik személy könnyebben sérült, a helyszíni ellátást követően ő elutasította a kórházi gondozást.

A Bihar megyei rendőrség közleménye szerint a balesetben érintett haszongépjárművet egy 48 éves szalontai férfi vezette. A sofőr Nagyszalonta bejáratánál eddig még ismeretlen körülmények között elvesztette uralmát a jármű felett és nekiment az út szélén levő szalagkorlátnak. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 48 éves férfi jogosítvány nélkül vezette a haszongépjárművet. A szondáztatáskor arra is fény derült, hogy a sofőr ittasan vezetett, a légalkoholszintje 0,86 mg/l volt. A férfi ellen eljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!