Salvamont

2023.09.03. 12:50

Kerékpárral szenvedett balesetet Biharfüreden

Forrás: Facebook/Salvamont Salvaspeo Bihor

János Piroska

Súlyos arcsérüléssel szállítottak kórházba egy 48 éves nagyváradi nőt szombaton Biharfüred környékéről, miután hegyi kerékpározás közben balesetet szenvedett. A hegyimentők elsősegélyben részesítették, majd hordágyon egy olyan területre vitték, ahol le tudott szállni a mentőhelikopter. Pintér István, a hegyimentő-szolgálat vezetője szerint a nő Biharfüredről a Cserepes erdészház (Cantonul Ciripa) felé haladt, amikor egy erdős területen elesett a kerékpárral. A hegyimentők kiérkezésekor a nő eszméletlen állapotban volt, később magához tért, de az arcán szenvedett sérülései miatt nem tudod beszélni a mentőkkel.
Nem ez volt az egyetlen bevetésük a hegyimentőknek szombaton: a Sebes-Körös szurdokvölgyében egy Beszterce megyei turistához mentek ki, a 23 éves nő pánikrohamot kapott egy sodronyköteles (via ferrata) pályán. A hegyimentők a két esettel kapcsolatosan a közösségi oldalon tájékoztattak, a bejegyzésben a turistákat óvatosságra és meggondoltságra intik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!