Kék hírek

2023.09.20. 14:18

Ellenőriztek a Bihar megyei rendőrök

Illusztráció

Roadpol. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az Európa-szerte megszervezett ROADPOL Safety Days projekthez, melynek célja felhívni a figyelmet a felelősségtudatos járművezetésre és megelőzni a baleseteket. A projekt szeptember 16–22. között zajlik.

Büntetések. A rendőrség kedden 92 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 40.020 lej. Elvettek továbbá kilenc jogosítványt és két forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 48 büntetést osztottak ki, hetet a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hármat vezetés közbeni mobiltelefon-használatért, hatot biciklisek szabálytalanságaiért, kettőt ittas vezetésért, kettőt elsőbbségadás hiánya miatt, egyet szabálytalan előzésért és 23-at egyéb kihágásokért. 

Jogosítvány nélkül. A rendőrség elfogott kedden 18.03 órakor a 764-es jelzésű országúton, Esküllőn (Aștileu) egy 20 éves helyi fiatalembert, aki jogosítvány nélkül vezetett egy robogót. Eljárás indult ellene.

Faügylet. A rendőrség kedden ellenőrzést tartott egy bihari székhelyű kereskedelmi egységnél. Kiderült, hogy augusztusban 39,19 köbméter fát vettek át, beszerzést igazoló dokumentum nélkül, majd ezt a fát kiszállították. A céget 3000 lejre büntették, és elrendelték a fa értékének elkobzását, 36.500 lejt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!