Baleset

2023.09.15. 16:31

Baromfiszállító kamion borult fel a nagyváradi körgyűrűn

Több mint hatezer élő csirkével a rakterében borult fel egy kamion pénteken a nagyváradi körgyűrűn, az Aradi út és a Szentandrás fele vezető út kereszteződésében található körforgalomban.

Forrás: bihon.ro

Erdon-összeállítás

A baromfik az úttestre kerültek, a baleset helyszínén rendőrök irányították a forgalmat. Az esetet nem sokkal délután három óra után jelezték a 112-es sürgősségi telefonszámon, a körforgalomban teljesen leállt a közlekedés – nyilatkozta az Ebihoreanulnak Alina Fărcuța rendőrségi szóvivő. A balesethez riasztották az illetékes hatóságokat, köztük a Bihar Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságot (DSVSA) is, valamint az útkezelő hatóságot. A 6.050 csirkét szállító kamion Illyéről (Ciumeghiu) indult útnak Magyarországra, ahol a baromfikat levágták volna – nyilatkozta a sajtónak a helyszínen jelen lévő Remus Moțoc, a Bihar megyei DSVSA igazgatója.

Forrás: bihon.ro


A baleset során személyi sérülés nem történt, egyelőre nem ismert az elpusztult csirkék száma sem. Becslések szerint csupán mintegy ezer baromfi élte túl a szerencsétlenséget. A csirkék a Nutrientul csoporthoz tartozó baromfitelepről származnak, a vállalat alkalmazottai az életben maradottakat visszaviszik az illyei telepre, az elpusztultakat elhamvasztják. 
A baleset okai egyelőre nem ismertek, a magyar állampolgárságú sofőr sem tudott magyarázatot adni a történtekre. A sajtónak tett nyilatkozata szerint a körforgalomba mintegy 20 km/h órás sebességgel hajtott be, ahol inogni kezdett a rakomány, majd ezt követően a jármű felborult.

A repülőtér irányába a forgalom teljesen leállt, az ellenkező sávban lehetett közlekedni, azonban torlódások alakultak ki. Fél hat körül a felborult kamiont eltávolították az úttestről, az elpusztult, illetve életben maradt baromfik szétválogatása, valamint összeszedése azonban még több időt vett igénybe: este hét órakor egy sávot megnyitottak a repülőtér felé haladók számára, a megszokott forgalmi rend azonban csak 8 óra 20 perctől állt helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!