Tűzeset

2023.08.17. 10:15

FRISSÍTVE | Tűz ütött ki a félixfürdői Mureș Hotelben

Forrás: ISU

Erdon-összeállítás/Agerpres

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséget (ISU) csütörtök délelőtt 9.03 órakor riasztották, hogy tűz ütött ki a Mureș Hotelben. A helyszínre nagyváradi és püspökfürdői tűzoltók mentek ki, a bevetést Csilik Alexandru ezredes vezette. A helyzetfelmérés után, 9.25 órakor aktiválták a vörös jelzésű akciótervet, a csapatokat pedig kibővítették további tűzoltókkal. Kiderült, hogy egy raktárhelyiségben csaptak fel a lángok, a sűrű füst rövid idő után elárasztotta a folyosókat és több szobát. A tüzet nem sokkal 10 óra után lokalizálták és 10.16 órára el is oltották. 
A szálloda legtöbb turistája magától kimenekült az épületből, a harmadik és a negyedik emeleten elszállásolt személyek egy részét a tűzoltók evakuálták. A hotelben 588 turista volt elszállásolva, több mint 500-an az épületben tartózkodtak a tűz kitörésekor.

A tűzesetnek 14 áldozata van, közülük hatan füstmérgezést kaptak – két személyt kórházba szállítottak, hatan pánikrohamot kaptak és két személynél magas vérnyomás okozott rosszullétet. 

A tűz oka egyelőre ismeretlen, vizsgálat folyik az ügyben.

A helyszínre érkező váradszentmártoni (Sânmartin) polgármester, Cristian Laza a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy ,,sikerült megelőzni egy katasztrófát". ,,A hatóságok kifogástalanul intézkedtek, a tűzoltók gyorsan kiérkeztek, és nagyon gyorsan eloltották a lángokat. Számos mentőegység is érkezett, de szerencsére nem volt nagyobb baj. Mindazok, akiknek orvosi ellátásra volt szükségük, azonnal megkapták azt" - mondta az elöljáró.

*

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) csütörtök délelőtt, 9.22 órakor arról számolt be, hogy lángok csaptak fel a félixfürdői Mureș Hotelben a második emeleten egy helyiségben. A helyszínre nagyváradi tűzoltók, valamint a püspökfürdői lánglovagok mentek ki. 

A tüzet lokalizálták - számolt be az ISU 10.08 órakor. A tűzesetnek hét áldozata van, négyen pánikrohamot szenvedtek, hárman pedig füstmérgezést kaptak. 

Forrás: ISU

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!