Akciófilmbe illő

2023.08.16. 11:19

Mozgó járműből ugrott ki a román embercsempész Szeged közelében

BN-összeállítás


Életveszélyes manővert hajtott végre egy román férfi Mórahalom határában: az illegális bevándorlókat szállító férfi az elmúlt vasárnap úgy próbált megszökni a rendőri igazoltatás elől, hogy menet közben kiugrott az általa vezetett, mozgó járműből. A férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás. Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az ügyészség indítványozta a román férfi letartóztatását.


A megalapozott gyanú szerint a férfi az általa vezetett járműbe 12, magát szír állampolgárságúnak valló illegális határátlépőt vett fel, hogy őket megbízói utasítása szerint Ausztriába vigye. A férfit kis idő múlva Mórahalom külterületén a rendőrök igazoltatni akarták. A gyanúsított egy körforgalomban mintegy 20-25 kilométeres óránkénti sebességgel haladva a vezetőoldali ajtót kinyitotta, kiugrott és elfutott. Az autót a magukra hagyott utasok állították meg. Rövid üldözés után a rendőrök előállították és őrizetbe vették a férfit – tudatta a főügyészségi szóvivő.

Az autós üldözésről felvétel is készült, amelyet a magyarországi hatóságok egy videómegosztó csatornán tettek közzé. A 26 éves román sofőrt letartóztatása előtt kórházba szállították, ahol ellátták az esés során szerzett sérüléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!