Tűzeset

2023.08.14. 11:45

Kigyulladt egy mozdony Nagyváradon

Kellemetlen helyzetbe kerültek egy személyszállító vonat utasai vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 3 óra körül, mikor a Nagyvárad-Halmi (Halmeu, Szatmár megye) útvonalon közlekedő szerelvény mozdonya kigyulladt Nagyváradon. Az összes utas időben elhagyta a vagonokat, így személyi sérülés nem történt. 

A Bihar megyei katasztrófavédelem közleménye szerint a vonat a váradi Nagyszántói út környékén haladt, mikor kigyulladt a mozdony. A helyszínre több tűzoltóegység is kiérkezett. „A mozdonyhoz három vagon volt csatlakoztatva, amelyekben összesen körülbelül húsz személy utazott. Az utasok elhagyták a vagonokat még a tűzoltók kiérkezése előtt, így egyetlen személy sem sérült meg. A tűzoltók eloltották a lángokat, és biztosították a szerelvény elvontatását a biharpüspöki állomásig” – nyilatkozta Alina Butaci, a katasztrófavédelem szóvivője. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozhatta, kiégett a mozdony motortere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!