Tűzeset

2023.08.18. 13:48

Gyúlékony anyagok mellett égve hagyott villanykörte okozhatta a félixfürdői szállodatüzet

Agerpres

Egy raktárhelyiségben, gyúlékony anyagok – WC-papírral teli dobozok mellett – égve hagyott villanykörte okozhatta a tüzet a csütörtökön kigyulladt félixfürdői szállodában – számolt be pénteken a Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) a helyszíni vizsgálatok eredményeiről.

A tűz csütörtök reggel a szálloda második emeletén levő raktárhelyiségben ütött ki, és a sűrű füst rövid idő után elárasztotta a folyosókat és több szobát.

A hotel legtöbb turistája önállóan kimenekült az épületből, a harmadik és a negyedik emeleten elszállásolt személyek egy részét a tűzoltók evakuálták. A létesítményben 588 turista volt elszállásolva, több mint 500-an az épületben tartózkodtak a tűz kitörésekor.

A Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség csütörtöki tájékoztatása szerint összesen 14 személy szorult orvosi ellátásra. Hat személy füstmérgezést kapott, kettőt közülük kórházba szállítottak. Az orvosi ellátásra szorulók közül két személynek felszökött a vérnyomása, hat személy pedig pánikrohamot kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!