Akció

2023.07.06. 12:53

Ellenőrzések és bűnmegelőzési programok

Forrás: Rendőrség

BN-összeállítás

A rendőrség ismét átfogó ellenőrzéseket tartott, ezúttal Érmihályfalva, Székelyhíd, Nagyvárad és Belényes környékén. A szerdai akció célja a közbiztonság ellenőrzése, a bűnözés megelőzése és a biztonságos közlekedés elősegítése volt. Az akcióban 61 rendőr és más hatósági személyek vettek részt, 154 személyt igazoltattak, 94 járművet ellenőriztek, kilenc kereskedelmi egységnél és két személyvonaton is vizsgálódtak. 

Összesen 59 büntetést osztottak ki, ebből hetet a rend- és/vagy csendháborításért, hármat erdészeti, ötöt védelmi kihágásokért, 44-et közlekedési szabálytalanságokért, a bírságokból befolyt összeg 48.465 lej. Elkobozták továbbá 17,58 köbméter faanyag értékét is, 4225 lejt.

Szabálytalanságok

Bihardobrosdon (Dobrești) egy falerakatnál is ellenőrzést tartottak. Kiderült, hogy 17,58 köbméter fa hiányzott. A céget 5000 lejre büntették, a fa értékét pedig elkobozták, 4225 lejt.

Érvasadon (Vășad) az ellenőrzések során egy kereskedelmi egységnél vizsgálódtak, és mint kiderült, egy olyan biztonsági rendszer van felszerelve, mely nincs engedélyeztetve. A rendszert egy 27 éves férfi szerelte fel, akinek nincs a Román Rendőrség által kiadott engedélye erre. Az ügyben eljárás indult. 

Megelőzés

A rendőrök és a drogellenes központ munkatársai Jádremetén (Remeți) gyerektáborokba is ellátogattak, ahol megelőzéssel kapcsolatos foglalkozást tartottak. A programon 78 diák vett részt, a téma többek között a biztonságos közlekedés volt, a tiltott szerek használatának a negatív hatásai, a destruktív viselkedés következményei stb. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!