Kék hírek

2023.07.07. 11:16

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön 96 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 47.140 lej. Elvettek továbbá 10 jogosítványt és 11 forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 37 büntetést osztottak ki, 17-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, egyet szabálytalan előzésért, négyet ittas vezetésért, egyet az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és 36-ot egyéb kihágásokért. 

Jogosítvány nélkül, ittasan. A rendőrség elfogott csütörtökön 10.40 órakor Érmihályfalván egy 43 éves mihályfalvi férfit, amint ittasan és jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 1,32 mg/l volt, biológiai mintát vettek tőle a véralkoholszint megállapítása érdekében. A férfit 24 órás őrizetbe helyezték. A rendőrségi közlemény alapján egy másik büntetőjogi eljárás is folyik ellene, miután ez év június 3-án ugyancsak jogosítvány nélkül ült volánhoz, és elutasította a biológiai mintavételt a véralkoholszint megállapítására. Mindezek miatt június 4-én szintén 24 órás őrizetbe helyezték. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Drogosan a volánnál. Pénteken, július 7-én hajnalban, 02.20 órakor a nagyváradi Făcliei utcán értek tetten egy 30 éves váradi férfit, aki esetében felmerült a gyanú, hogy drog hatása alatt vezetett. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, vérmintát vettek tőle, hogy megállapítsák a drog jelenlétét a szervezetében. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Duplázott. Tataroson (Brusturi) értek tetten július 6-án, csütörtökön 19.18 órakor egy 23 éves tatarosi fiatalembert, aki egy, a forgalomba be nem jegyzett ATV-t vezetett. A fiatalember ráadásul nem rendelkezik jogosítvánnyal egyik járműkategória esetében sem. Az ügyben eljárás indult.

Letartóztatások. A rendőrség letartóztatott csütörtökön egy 31, illetve egy 28 éves váradszentmártoni férfit, akiket a bíróság két év és hat hónap, illetve két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt magas kockázatú drogokkal való kereskedelem miatt. Mindketten a nagyváradi börtönben töltik le a büntetésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!