Program

2023.07.26. 10:22

Biztonságos közlekedésre tanítják a gyerekeket

Gyermekek és tizenévesek számára szervez tájékoztató akciókat a Nevelés a biztonságért projekt keretében a Bihar megyei rendőrök bűnmegelőzési osztálya, hogy biztonságban teljen a nyári vakáció.

Forrás: Rendőrség

BN-összeállítás 

A tevékenységeket a Nagyváradi Közösségi Alapítvánnyal közösen rendezik meg idén nyáron is. A projekt keretében hetente kétszer, minden hétfőn és pénteken délelőtt 10.30 órától az Ezredévi emléktéren (Libertăţii park) várnak minden 6 és 14 év között gyermeket és fiatalt. Aki részt szeretne venni a tevékenységeken, az ezen a linken jelentkezhet: https:// www.eventbrite.com/e/atelier-de-educatie-pentru-siguranta-pentru-grupuri-6-14-ani-tickets-637905010057, de a helyszínen is lehet csatlakozni a megelőző programokhoz. Az ismeretterjesztő műhelyeken a gyerekeknek lehetőségük van arra, hogy interaktív játékokon keresztül felfedezzék és kipróbálják saját készségeiket és képességeiket. Három tematikát érintenek a foglalkozások során: biztonságos közlekedés és a közlekedési szabályok; a gyermekek otthoni, utcai és iskolai biztonsága; biztonságos internethasználat. Mindezen tevékenységek célja a felelős viselkedés kialakítása a játékon keresztül, valamint olyan személyes készségek fejlesztése, amelyek révén a gyermekek képesek felismerni az áldozati kockázatot jelentő helyzeteket és reagálni rájuk. Ebben az évben a Bihar megyei rendőrség bűnmegelőzési osztálya eddig 18 ilyen jellegű foglalkozást szervezett a gyermekek és serdülők számára Nagyváradon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!