Kék hírek

2023.06.22. 14:01

Rendőrségi ellenőrzések a megyében

Illusztráció

Fotó: Nagy Noemi

Roadpol. Bihar megyében június 14–20. között zajlott a ROADPOL Alcohol&Drugs akció. Ennek során 175 rendőr tesztelte az autósokat, drogtesztet és légalkoholszintmérést végeztek. Összesen 54 jogosítványt vettek el, 15 eljárást indítottak ittas, valamint hetet kábítószer hatása alatt való járművezetésért.

Közúti büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 148 büntetést osztott ki szerdán közúti kihágásokért, az ezekből befolyt összeg 64.835 lej. Elvettek továbbá húsz jogosítványt és nyolc forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 79 büntetést osztottak ki, 19-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 12-t szabálytalan előzésért, négyet ittas vezetésért, négyet az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért, egyet vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért és 29-et egyéb kihágásokért. 

Baleset. Közúti baleset történt Nagyváradon a Téglavető (Dacia) utcán szerda délután 18.18 órakor. Egy 37 éves Dâmbovița megyei férfi egy személyautóval haladt, majd egy másiknak ütközött a forgalomban. Személyi sérülés nem történt. A 37 éves férfinak nincs jogosítványa, 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben további vizsgálat folyik. 

Jogosítvány nélkül. A rendőrség elfogott szerda délután 17.45 órakor Miklóirtáson (Lăzăreni) egy 20 éves helyi férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. A jármű nincs forgalomba íratva. Eljárás indult ellene. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!