Tűzeset

2023.06.16. 13:04

Lucernabálák semmisültek meg a mezőbaji tűzben

Többszáz lucernabála kapott lángra egy mezőbaji (Illye község) állatfarm szénaszárítójában. A tűzoltóságot kora reggel hat óra körül értesítették a tűzesetről, a helyszínre a szalontai tűzoltók szálltak ki két járművel. A tűzoltók kiérkezésekor a szénaszárítóban tárolt takarmány mintegy fele égett, félő volt, hogy a lángok átterjednek a szerkezett alatt tárolt többi bálákra is. 

A lánglovagoknak 10 perc alatt sikerült lokalizálniuk a tüzet, megállítva ezzel a lángok továbbterjedését a többi mintegy 300 lucernabálára. Az épen maradt bálákat a tulaj a szomszédok segítségével kimenekítette az épületből. A tűzben, amit 9 óra körül sikerült eloltaniuk, mintegy 350 bála égett el. A tűzoltók további négy órát a helyszínen maradtak, rejtett tűzfészkek után kutatva, illetve a romok eltakarítása miatt. A vizsgálatok szerint a tüzet a takarmány öngyulladása okozhatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!