Előzetes letartóztatás

2023.06.08. 16:23

Illegális faügyletek miatt nyomoznak

Illusztráció

A rendőrség elrendelte szerdán egy 44 éves tatarosi (Brusturi) és egy 42 éves telegdi (Tileagd) férfi letartóztatását, a következő bűncselekményekkel vádolják őket: illegális fakivágás nemzeti erdőből, nemzeti erdőből való falopás, jogosítvány nélküli járművezetés, olyan pótkocsi közútra helyezése, mely nincs forgalomba iktatva, mindezeket többszörös alkalommal követték el, valamint azzal is vádolják őket, hogy részt vettek nemzeti erdőből való illegális fakivágásban és lopásban.

A rendőrség nyomozása során kiderült, hogy a 44 éves férfi 2021 szeptembere és 2022 májusa között egy személyautót vezetett éjjel a 191B jelzésű úton, több alkalommal, és egy olyan pótkocsit csatolt hozzá, mely nincs forgalomba íratva. A férfinak nincs jogosítványa. A férfi egy Sástelekhez (Sacalasău) tartozó erdőből illegális kivágott és ellopott 31 fát, ezzel 18.419,2 lej kárt okozott. Az erdőben elkövetett bűncselekményben részt vett egy 26 éves alsótótfalusi (Sârbi) férfi is. Továbbá az ügyben azzal vádolnak egy 42 éves férfit, hogy 2022. május 5-ről 6-ra virradóan a 44 és a 26 évestől megvásárolta a fát, tudva, hogy az illegális került hozzájuk. 

Az ügyben való nyomozást már 2022 májusában elkezdték. Azóta nyolc házkutatást tartottak hat személynél, akik 26 és 47 közöttiek Tatarosaon, Telegden és Alsótótfaluban, összesen 15 köbméter fát foglaltak le, mely feltehetően a lopott fa egy része. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!