Kék hírek

2023.05.29. 19:30

Rendőrségi hírek a megyében

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt hétvégén 315 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 142.980 lej. Elvettek továbbá 48 jogosítványt és hét forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 199 büntetést osztottak ki, 25-öt a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 23-at ittas vezetésért, nyolcat elsőbbségadás hiánya miatt, ötöt szabálytalan előzésért, hatot gyalogosok kihágásaiért, ötöt biciklisek és elektromos rollerezők számára, hármat az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért és 41-et egyéb kihágásokért. 

Gyorshajtás. Az 1-es jelzésű országúton, Báródsomoson (Cornițel) szombat délután egy 29 éves élesdi (Aleșd) férfit gyorshajtáson értek, 93 km/órás sebességgel haladt egy személyautóval, az ott megengedett maximális sebesség 50 km/óra. A helyszínen végzett drogteszt eredménye pozitív lett. Eljárás indult az ügyben.

Ittasan. A rendőrség elfogott vasárnap délután a 130-as jelzésű községi úton, Kozmaalmáson (Almașu Mare) egy 41 éves helyi férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 1,09 mg/l volt. Másnap Telegden (Tileagd) egy 46 éves telkesdi (Tilecuș) férfit is elfogtak ittasan vezetni, a légalkoholszintje 1,05 mg/l volt. Szintén vasárnap Biharszentandráson (Sântandrei) egy 52 éves helyi férfi is ittasan vezetett, a légalkoholszintje 0,99 mg/l volt. Vasárnap továbbá Nagyváradon egy 33 éves nyárszegi (Miersig) férfi is ittasan ült volán mögé, a légalkoholszintje 0,69 mg/l volt. Szombaton Érmihályfalván egy 24 éves helyi fiatalember is alkoholfogyasztás után vezetett, a légalkoholszintje 0,55 mg/l volt. Mindegyik személy ellen eljárás indult.

Jogosítvány nélkül. Alsólugason (Lugașu de Jos) fogott el a rendőrség hétfő éjjel 00.10 órakor egy 17 éves helyi fiatalembert, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. Szombaton Biharfélegyházán (Roșiori) egy 62 éves helyi férfit fogtak el, aki jogosítvány nélkül ült volán mögé. Eljárás indult mindkét személy ellen.

Szabálytalanul. Az 54-es jelzésű községi úton, Alkéren (Cheriu) a rendőrség elfogott szombat délután 18.20 órakor egy 18 éves helyi férfit, aki egy forgalomba nem íratott személyautót vezetett. Eljárás indult az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!