Kék hírek

2023.05.02. 20:08

Felfüggesztett börtönbüntetéssel úszta meg a kutyagyilkosságot egy férfi

Több mint két éves felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy bihardiózegi férfit, aki tavaly nyáron két kutyát ellopott, majd az egyiknek az életét is kioltotta.

Illusztráció

Az eset 2022 nyarán történt: SZ. Ș. Bihardiószegi férfi ellopott Jankafalváról, egy magánszemélytől két Mioritic pásztorkutyát. A jankafalvi nő a négylábúakat azzal a céllal tartotta, hogy őrizzék a területét, ahol munkagépeket tartott. Amikor a kutyák eltűntek, a nő értesítette a rendőrséget, akik eljárást indítottak az ügyben. Az állatvédelmi rendőrök kiderítették, hogy SZ. Ș. lopta el a kutyákat. Az egyik elszökött tőle, míg a másik ebet fejen ütötte egy kemény tárggyal. Amikor a férfi észrevette, hogy a kutya halott, kidobta a 19-es jelzésű országút szélére Jankafalva környékén, ugyanis így akarta elterelni a gyanút magáról, mert úgy tűnhetett, hogy a kutyát elütötte egy jármű. A rendőröket azonban nem sikerült átverni, az ügyet tavaly novemberben bíróságra küldték, a vád minősített lopás és engedély nélküli, szándékos kutyagyilkosság volt.
A nagyváradi bíróságon idén, április 26-án tárgyalták az ügyet, egy év börtönbüntetésre ítélték a lopásért, és még két évre a gyilkosságért. Az éveket összevonták, így végül két év és négy hónap lett belőle, mely három év felfüggesztett börtönbüntetést jelent. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy amennyiben a férfi nem követ el semmilyen bűncselekményt az elkövetkezendő években, akkor nem kell börtönbe mennie. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!