Kék hírek

2023.05.22. 11:38

Büntettek a Bihar megyei rendőrök

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei május 19–21. között átfogó ellenőrző akciókat végeztek, amelyek során 297 büntetést szabtak ki összesen 171.907 lej értékben. A büntetések mellett kiegészítő intézkedésként 42 jogosítványt és 12 forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 184-et gyorshajtás miatt, 21-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 13-at ittas vezetésért, tízet szabálytalan előzésért, hármat elsőbbségadás elmulasztásáért adtak. Ezeken kívül hat gyalogost és öt kerékpárost is megbüntettek, valamint további 55 szankciót szabtak ki egyéb közúti kihágások miatt.

Gyorshajtó. Május 20-án 17.37 óra körül a 19-es országúton Érmihályfalvánál radarral bemértek egy 29 éves asszonyvásári (Târgușor) férfit, aki 178 km/h sebességgel száguldozott egy olyan útszakaszon, ahol 100 km/h sebességkorlátozás volt érvényben. A férfi jogosítványát felfüggesztették 120 napra.

Drog hatása alatt vezetett. Május 21-én 8.30 óra körül a váradi rendőrök megállítottak egy 29 éves biharszentandrási férfit a Corneliu Baba utcán. A helyszínen elvégzett drogteszt pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. A férfitől vérmintát vettek, hogy megállapítsák a drog jelenlétét a szervezetében. Az ügyben eljárás indult.

Ittas sofőrök. Az elmúlt hétvégén hat ittas sofőrt kaptak el a rendőrök Nagyváradon és a megyében. A szondáztatáskor kiderült, hogy a 20–57 év közötti sofőrök légalkoholszintje 0,43–1,05 mg/l közötti volt. Mindegyik ügyben eljárás indult.

Jogosítvány nélkül. Május 20-án Érvasadnál a rendőrök elkaptak egy 50 éves helyi lakost, aki felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. Május 19-én Mezőbikácsnál egy 68 éves Buzău megyei férfit értek tetten a rendőrök, aki érvénytelenített jogosítvánnyal vezetett. Szintén pénteken Oláhapátinál egy 62 éves helyi asszonyt állítottak meg a rendőrök. Mint kiderült a nő jogosítvány nélkül vezetett. Mindegyik ügyben eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!