ISU

2023.05.19. 08:46

A színháznál gyakorlatoztak a tűzoltók

Forrás: ISU

Törő Enikő

Gyakorlatot szervezett május 17-én a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség a nagyváradi 1-es osztagú tűzoltók számára a váradi kőszínház épületénél. A forgatókönyv szerint hajnali 5.00 órakor érkezett a riasztás, miszerint tűz ütött ki a színháznál, az egész tető lángokban áll, és a belső tereket ellepte a füst. A helyszínre nyolc csapat érkezett ki, ebből hat tűzoltókocsival,  egy magasból mentésre és oltásra alkalmas járművel, valamint egy mentőjárművel. 

Forrás: ISU

A gyakorlati tűzoltásban és mentési akcióban a Salvadrone Egyesület is részt vett, akik élőben tudtak kommunikálni a bevetés parancsnokával arról, hogy a tűzoltás ,,felülről nézve” mennyire hatékony, valamint az egyesület hőkamerát használva állapította meg, hogy hol vannak a tűzfészkek, továbbá azt, hogy a színházban hol tartózkodnak emberek, ugyanis a gyakorlat forgatókönyve szerint éppen munkálatok zajlottak az épületben. 
Az akció fő célkitűzései a következők voltak: a műveleti terv megvalósíthatóságának tesztelése; az épületben rekedt emberek kimentésének megszervezése, végrehajtása és koordinálása; a tűz lokalizálására és felszámolására irányuló intézkedések ellenőrzése; az összes vízellátási forrás, a megközelítési és evakuálási útvonalak ellenőrzése; valamint az információáramlás ellenőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!