Kék hírek

2023.03.14. 13:55

Vasúti szerelvények rongálása miatt nyomoznak a rendőrök

Forrás: dejeanul.ro

Erdon-összeállítás

Négy házkutatást tartottak a Kolozs megyei rendőrök hétfőn Kolozsváron és Nagyváradon. Több személyt azzal gyanúsítanak, hogy festékkel lefújtak több vasúti szerelvényt. A nyomozás során kiderült, hogy 2021 májusa és 2023 februárja között a többrendbeli rongálással gyanúsított 20 és 35 év közötti személyek graffitiket festettek több vasúti társaság személy- és tehervagonjaira, ezzel összesen 250.000 lejes kárt okozva. A Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye alapján a szóban forgó szerelvényeket a tisztítás idejére ki kellett vonni a forgalomból. „A rajzok eltávolítása és a vagonok használatához szükséges információk újrafestésének idejére, a hatályos jogszabályoknak megfelelően, ki kellett vonni a forgalomból a szerelvényeket” – áll a közleményben. A házkutatás során a rendőrök számos festékszóró sprayt is lefoglaltak.

Forrás: IPJ Cluj

Nagyváradon sincs hiány a falfestésekből, középületeken feltűnő graffitikből. Éppen ezért a polgármesteri hivatal már több alkalommal felkérte a lakosokat, hogy értesítsék a helyi rendőrséget a 0259/969-es telefonszámon, ha rajtakapnak valakit, amint homlokzatokat vagy játszótéri eszközöket firkál festékkel, illetve utcai bútorokat rongál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!