Kék hírek

2023.03.24. 18:54

Rendőrségi hírek a megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán 171 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 42.050 lej. Elvettek továbbá hat jogosítványt és egy forgalmi engedélyt. Az akció során 55 biciklist büntettek meg, 45 gyalogost, 25 bírságot gyorshajtás miatt adtak, 12-t a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, kettőt ittas vezetésért, egyet a közlekedési lámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyásáért, egyet az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért, hatot elektromos rollerezőknek, kettőt szekereseknek és 22-t egyéb kihágásokért. 

Gyorshajtás. A rendőrség elfogott Nagyváradon szerda este 22.58 órakor egy 26 éves tenkei férfit, aki 120 km/órás sebességgel haladt egy személyautóval. Az ott megengedett maximális sebesség 50 km/óra. A férfi jogosítványát 90 napra felfüggesztették és büntetőpontokat is kapott.

Jogosítvány nélkül. A 19E jelzésű országúton, Szalárdon (Sălard) a rendőrség elfogott szerda délelőtt 11.30 órakor egy 72 éves nagyváradi férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. Kiderült, hogy a járművezetői engedélyét előzőleg felfüggesztették. Szintén aznap Magyarcsékén (Ceica) egy 55 éves dusafalvi (Dușești) férfit fogtak el, aki szintén felfüggesztett jogosítvánnyal ül volán mögé. Tenkemocsáron (Dumbrava) szintén aznap egy 22 éves helyi fiatalembert fogtak el, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. Mindegyik személy ellen eljárás indult. 

Ittasan. A rendőrség elfogott Margittán szerda délután 17.10 órakor egy 53 éves helyi férfit, aki ittasan ült volán mögé. A férfi légalkoholszintje 0,84 mg/l volt. Szintén aznap Diófáson (Nucet) délelőtt 8.55 órakor egy 54 éves vaskohsziklási (Ștei) férfit fogtak el, aki ittasan vezetett egy kisteherautót. A férfi légalkoholszintje 0,70 mg/l volt. Mindegyik személy ellen eljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!