Kék hírek

2023.03.12. 18:49

Pánikhangulat alakult ki egy tűzeset miatt

Illusztráció

Erdon-összeállítás

Kigyulladt szombat este 19 óra körül a nagyváradi Italiana utca egyik tömbházlakásában egy kanapé, a tűzoltókat a lakásban tartózkodó 17 éves kiskorú hívta. A fiú füstszagot érzett a negyedik emeleti lakásban, ezért hívta az 112-es hívószámot 19.08 órakor. A helyszínre az 1-es és 2-es osztagú tűzoltók mentek ki két tűzoltókocsival, egy magaslati mentésre alkalmas járművel és egy mentővel. Kiérkezésükkor égett a kanapé, a lakást pedig elöntötte a füst. A tűzoltók evakuálták a fiút a lakásból és eloltották a tüzet, tudatta Alina Butaci, a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője. Személyi sérülés nem történt, a tüzet hamar eloltották, így a többi bútorban vagy a lakásban nem esett más kár. A tömbház többi lakóját nem kellett evakuálni. A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy egy cigaretta miatt gyulladhatott ki a kanapé. 

A közelben élők körében hamar pletyka és pánik keletkezett, hogy mi történhetett. Néhányan a közösségi oldalakon azt híresztelték, hogy egy megbilincselt férfit beszáll egy rendőrautóba, mások pedig hordágyon szállított személyekről számoltak be. A híresztelések hitelességét Alina Fărcuța rendőrségi szóvivő megcáfolta, hozzátéve, hogy a környéken aznap este a tűzeseten kívül nem történt más incidens. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!