Tűz

2023.03.11. 09:08

Hatalmas tűz Biharszentjánoson, leégett három épület

Egy ház és két melléképület gyulladt ki Biharszentjánoson március 11-én, szombaton hajnalban. A helyszínen 25 tűzoltó küzdött a lángok ellen.

Forrás: ISU

Szombaton hajnalban, 5.50 óra körül arról értesítették a Bihar megyei katasztrófavédelmet, hogy Biharszentjánoson több épület is kigyulladt. A helyszínre nyolc speciális egység érkezett Nagyváradról, a tűzoltóautók mellett egy rohammentő is. A tűzoltók érkezésekor egy házat és két melléképületet borítottak el teljesen a lángok, félő volt, hogy a tűz továbbterjed a szomszédos házakra is. A helyszínre mozgósított 25 katonai tűzoltónak mintegy másfél óra alatt sikerült lokalizálni és eloltani a tüzet, közben a veszélynek kitett épületek védelmén is dolgoztak. A mentők a helyszínen elsősegélyt nyújtottak a ház tulajdonosának, aki kisebb égési sérüléseket szenvedett a fején, valamint két másik személynek, akik pánikrohamot kaptak. A szakszerű ellátást követően mindhárom személy elutasította a kórházba szállítást. A tűzben teljesen leégett a lakóház, a hozzá tartozó melléképület, a szomszéd egyik melléképülete, és megégett a szomszédos ház tetőszerkezete 20 négyzetméteren. A tűzoltók még mindig a helyszínen dolgoznak, hogy felkutassák az esetleges rejtett tűzfészkeket és kivizsgálják az esemény valószínűsíthető okát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!