Rendőrség

2023.03.10. 16:35

Fokozott ellenőrzések az ittas vezetés visszaszorítására

Fotók: Rendőrség

Törő Enikő

Szigorú ellenőrzéseket végzett csütörtökön egy országos akció részeként a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, melyek célja az ittas, illetve a kábítószer hatása alatt lévő autósok kiszűrése volt. Bihar megyében 71 rendőr vett részt, valamint a drogellenes központ munkatársai is jelen voltak, akik felmérést készítettek a drogfogyasztással kapcsolatosan.

 

Az akció során több mint 800 járművet állítottak meg, 762 autóst szondáztattak, valamint három kábítószertesztet végeztek. Összesen 209 szabálytalanságot észleltek, az ezekből befolyt összeg 66.700 lej. Elvettek továbbá 18 jogosítványt (ebből kilencet ittas vezetésért), és kilenc forgalmi engedélyt is. A biztonsági öv használatának elmulasztásáért 80 bírságot adtak, 52-t gyorshajtás miatt, 16-ot vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, kilencet ittas vezetésért, kettőt nem kijelölt helyen való megállásért, ötöt az időszakos műszaki vizsgálat hiányáért, egyet szabálytalan előzésért és 44-et egyéb kihágásokért. 

Szintén aznap a 792/A jelzésű megyei úton, Biharhosszúaszón elfogtak egy 38 éves férfit, aki egy olyan robogót vezetett, amely nincs forgalomba íratva. Eljárás indult az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!