Tűzeset

2023.02.07. 11:13

Rövidzárlat miatt majdnem leéget két ház Nánhegyesen

Forrás: ISU

Nánhegyesre (Hidișel) riasztották a Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség tűzoltóit hétfőről keddre virradóra két kigyulladt épület miatt. A megadott helyszínre a belényesi tűzoltók szálltak ki két oltó- és egy mentőcsapattal, továbbá a helyi önkéntes katasztrófavédelmi szolgálat is segítséget nyújtott. A tűzoltók érkezésekor két melléképület lángolt hevesen, és fennállt a veszélye annak, hogy a tűz továbbterjed másik két épületre is.

A lánglovagok az oltással párhuzamosan próbálták megakadályozni azt is, hogy a tűz átterjedjen a lakóházakra, amelyek közül az egyik közvetlenül az égő melléképület mellett volt, a másik pedig a tűzforrás közelében. A tüzet, amelyet valószínűleg egy rövidzárlat okozott, körülbelül másfél óra alatt oltották el. Sikerült megmenteni a lángoktól a két lakóházat, viszont elégett a melléképületek teteje 180 négyzetméteren, három villanymotor, egy láncfűrész, egy motoros szivattyú és asztalos szerszámok. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Az oltást követően a tűzoltók hajnali 5 óráig kutatták az estleges tűzfészkeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!