Közlekedés

2023.01.09. 16:52

Szigorú ellenőrzések zajlottak az elmúlt napokban

Forrás: Poliția Română/Facebook

Törő Enikő

A közlekedési rendőrség a nagyváradi, élesdi, belényesi, margittai és nagyszalontai csapatokkal szigorú közúti ellenőrzéseket végzett január 3–8. között, a cél az ittas és bedrogozott járművezetők kiszűrése volt. Az akcióban 171 rendőr vett részt, 9363 járművezető légalkoholszintjét tesztelték, valamint azt is, hogy fogyasztottak-e pszichoaktív szert. Negyvenhét bűncselekménynek minősülő közlekedési szabálysértést észleltek, 19 alkalommal jogosítvány nélküli vezetésről volt szó, 13 alkalommal olyan járművet állítottak meg a forgalomban, amely nincs beíratva, 11 alkalommal ittas vezetést volt a probléma, két alkalommal pszichoaktív szerek hatása alatt való járművezetés, és két alkalommal egyéb ok miatt indult eljárás. Elvettek továbbá 117 jogosítványt és 43 forgalmi engedélyt. 

 

Ellenőrzések hétvégén

A hétvégén zajló ellenőrzések során a rendőrök 243 büntetést osztottak ki, az ezekből befolyt összeg 136.055 lej. Továbbá elvettek 27 jogosítványt és tíz forgalmi engedélyt. A legtöbb büntetést, 125-öt gyorshajtás miatt osztották ki, 26-ot a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 18-at kerékpárosok és négyet gyalogosok kihágásaiért, kettőt szekeresek szabálytalanságaiért, 19-et ittas vezetésért, nyolcat szabálytalan előzésért és 47-et egyéb okok miatt. 

A rendőrség többek között elfogott péntek délelőtt 11.10 órakor a 173-as jelzésű megyei úton, Hármaspatakon (Valea Târnei) egy 27 éves kisősi (Aușeu) férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,96 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Szombat délelőtt 10.20 órakor a 190/F jelzésű megyei úton, Monospetriben (Petreu) egy 55 éves helyi lakost fogott el a rendőrség, aki egy ATV típusú járművet vezetett jogosítvány nélkül, a jármű nincs forgalomba íratva. A férfi légalkoholszintje 0,81 mg/l volt. Ellene is eljárás indult. 

Székelyhídon szombat hajnalban, 5.00 órakor a rendőrség elfogott egy helyi férfit, aki szintén ittasan ült volán mögé, a légalkoholszintje 0,71 mg/l volt. Vasárnap délelőtt 11.00 órakor Belényes Köröstárkány felőli kijáratánál a rendőrség egy 52 éves belényesi férfi fogott el, aki szintén ittasan vezetett, a légalkoholszintje 0,53 mg/l volt. Eljárás indult ellenük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!