Bírságok

2023.01.30. 16:45

Közúti büntetéseket osztottak a rendőrök

BN-összeállítás

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei január 27–29. között átfogó ellenőrző akciókat hajtottak végre, amelyek során 882 büntetést szabtak ki összesen 413.245 lej értékben. A büntetések mellett kiegészítő intézkedésként 101 jogosítványt és 17 forgalmi engedélyt vettek el. A bírságok közül 602-t gyorshajtás miatt, 45-öt a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 28-at szabálytalan előzésért, 14-et ittas vezetésért, négyet szabálytalan parkolásért szabtak ki. Ezeken kívül 11 gyalogost és 46 kerékpárost is megbüntettek, valamint további 132 szankciót szabtak ki egyéb közúti kihágások miatt.

Tükörakció

Nagyszabású ellenőrzési akciót hajtottak végre a Bihar megyei közlekedési rendőrök az elmúlt hétvégén a Szatmár és Kolozs megyei kollégáikhoz hasonlóan. Bihar megyében vasárnap néhány óra alatt 264 büntetést osztottak ki. Az akció célja az volt, hogy kiszűrjék az alkohol és drogos befolyásoltság alatt vezető sofőröket, a gyorshajtókat és a szabálytalankodókat. A 264 bírságból 227-et a megengedett sebességhatár túllépéséért, hatot szabálytalan előzésért, ötöt alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetésért és 26-ot egyéb közlekedési szabálysértésért szabtak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!