Kék hírek

2022.11.21. 15:29

Tükörakció a szomszédos megyék rendőreivel

Forrás: Bihar megyei rendőrség

BN-összeállítás

A Bihar megyei közlekedési rendőrök tükörakciót hajtottak végre a Kolozs, Arad és Szatmár megyei közlekedési rendőrökkel közösen szombaton 7–13 óra között. Ennek keretében átfogó ellenőrzések zajlottak az 1-es, 79-es, 19-es és 19E jelzésű utakon, ezek célja a gyorshajtás és az ittas vezetés megelőzése és kiszűrése volt. Az akcióhoz tizenegy radart használtak. A négy országúton zajló akció során 290 büntetést osztottak ki, az ezekből befolyt összeg 85.810 lej. Gyorshajtás miatt 236 bírságot adtak, 25-öt a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, négyet szabálytalan előzésért, kettőt ittas vezetésért, kettőt a közlekedési lámpa jelzéseinek figyelmen kívül hagyásáért és 21-et egyéb kihágásokért. Elvettek továbbá 29 jogosítványt is. 

Gyorshajtások

A jelzett időintervallumban az 1-es jelzésű országúton, Borson egy 36 éves vaskohsziklási (Ștei) férfi 120 km/órás sebességgel vezetett egy személyautót, míg az ott megengedett sebesség 50 km/óra. Örvénden (Urvind) egy 25 éves nagyváradi fiatalembert értek gyorshajtáson, aki 115 km/órás sebességgel haladt. Mindkét személy jogosítványát 90 napra felfüggesztették és büntetőpontokat is kaptak. 

Ittasan

Az ellenőrzések során ittas autóst is tetten értek. Vaskohszikláson szombat délelőtt 9.29 órakor egy 34 éves kerpenyédi (Cărpinet) férfit fogtak el, aki ittasan vezetett egy személyautót, a légalkoholszintje 0,51 mg/l volt. Nagyváradon egy 32 éves helyi férfi vezetett ittasan egy személyautót, a légalkoholszintje 0,43 mg/l volt. Mindkét személy ellen eljárás indult. 

Bedrogozva

Szombat délután 15.40 óra körül baleset történt Félixfürdő kijáratánál: egy 24 éves belényesi férfi gépjárművével lesodródott az útról és az útszéli sáncba borult. Személyi sérülés nem történt. A helyszínen drogtesztet végeztek, a gyorsteszt eredménye pozitív lett. Eljárás indult az ügyben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!