Tragikus eset

2022.11.04. 13:25

A Fugyinál lévő gátnál fúlt vízbe egy fiatal Bihar megyei férfi

Forrás: ISU

Erdon-összeállítás

Az 112-es segélyhívószámon keresztül érkezett a riasztás november 3-án, csütörtökön este 21 óra körül, hogy a Fugyinál (Fughiu) lévő gátnál elsüllyedt egy csónak, amelyben egy 21 éves, Alsólugas (Lugașu de Jos) községbeli fiatalember tartózkodott, aki ezt követően eltűnt a vízben. A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) közleménye szerint a betelefonáló azt jelezte, hogy segélykiáltásokat hallott a gát környékéről. Az áldozat megmentése érdekében a helyszínre a nagyváradi 1-es osztaghoz tartozó katonai tűzoltók, illetve a SMURD gyorsmentő szolgálat csapata szállt ki. A keresés mintegy két órán keresztül tartott, rossz látási körülmények között, 23.30 óra körül függesztették fel azt.

 

Az áldozat keresését pénteken, november 4-én, a kora reggeli órákban kezdték újra, a helyszínre a gyorsmentőket, a vízi mentésre szakosodott csapatokat, illetve a tűzoltókhoz tartozó búvárokat is riasztották. A fiatalember élettelen testét 10.40 óra körül találták meg a keresőcsapatok a gát vizében, mintegy húsz méterre a parttól, négy méteres mélységben – tájékoztatott Camelia Roșca, az ISU szóvivője. A halál pontos okát a boncolást követően állapítják meg.

 

Az első vizsgálatok alapján valószínűsíthető, hogy az áldozat egy másik, 19 éves, Cécke (Țețchea) községbeli fiatalemberrel együtt a szóban forgó helyszínen halászott a kora esti órákban, 19–21 óra között. Az ehhez szükséges hálókat, illetve a különböző méretű és fajtájú zsákmányt megtalálták a helyszínen és lefoglalták a nyomozás érdekében – tájékoztatott pénteki közleményében a Bihar megyei Rendőr-főkapitányság. Ebben megjegyzik azt is: a nyomozás folytatódik a tragikus történések körülményeinek pontos feltárása céljából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!